Block overtreft de verwachtingen op het gebied van inkomsten, waardoor aandelen door Reuters worden gestimuleerd

laatste update: 05-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Een advertentie voor de betalingsverwerker van Square Inc is te zien buiten een leverancierssite langs de High Line in New York op 9 maart 2016. REUTERS/Shannon Stapleton

Door Hannah Lang

(Reuters) -Block Inc boekte donderdag een stijging van de omzet in het eerste kwartaal, aangezien het populaire betalingsplatform Cash App de groei bleef stimuleren. stevig.

Aandelen van Block, voorheen Square genaamd, stegen donderdag met meer dan 4% tijdens uitgebreide handel. Voorafgaand aan het sluiten van de markt daalde het aandeel met meer dan 10% ten opzichte van het begin van dit jaar.

Het bedrijf boekte een totale netto-omzet van $ 4,99 miljard in het kwartaal dat eindigde op 31 maart, een stijging van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar en beter dan de analistenraming van $ 4,59 miljard, volgens gegevens van Refinitiv.

De in San Francisco gevestigde fintech, die betalingsdiensten voor verkopers en een app aanbiedt die peer-to-peer-betalingen mogelijk maakt en mensen in staat stelt cryptocurrency te verhandelen, zei dat de brutowinst in het eerste kwartaal met 32% steeg tot $ 1,71 miljard.

Hindenburg, wiens rapport eerder dit jaar een verlies van meer dan $ 100 miljard in de aandelen van de Adani Group-bedrijven in India veroorzaakte, had Block ervan beschuldigd zijn gebruikersaantallen te overdrijven door nep- of dubbele accounts toe te staan ​​op zijn Cash App-platform. Door de beschuldigingen daalden de aandelen in het bedrijf met 22%.

Reuters kon de beweringen in het rapport niet verifiëren. Block heeft de aantijgingen ontkend en heeft gezegd dat het juridische stappen tegen de short seller zou onderzoeken. Shortsellers zoals Hindenburg verkopen doorgaans geleende effecten en streven ernaar deze tegen een lagere prijs terug te kopen.

Plaats een reactie