Blackstone neemt International Gemological Institute van Reuters over

laatste update: 05-2023©Reuters. FILE FOTO: Bewegwijzering is te zien buiten het hoofdkantoor van de Blackstone Group in New York City, VS, 18 januari 2023. REUTERS/Jeenah Moon

MUMBAI (Reuters) – Private equity-gigant Blackstone (NYSE:) Inc zei dat het het sieradencertificeringsbedrijf International Gemological Institute (IGI) volledig heeft overgenomen van het Chinese Fosun en de oprichters van het bedrijf.

Blackstone verwierf IGI – waarvan de meeste inkomsten en winsten uit India komen – voor ongeveer $ 530 miljoen, zei een persoon met directe kennis van de zaak.

De verklaring zei dat het een belang van 80% van Fosun en 20% van de familie Lorie had gekocht.

Blackstone weigerde commentaar te geven op de waardering.

Bijna 50 jaar geleden opgericht door wijlen Marcel Lorie, heeft IGI 29 laboratoria en 18 scholen voor edelsteenkunde in 10 landen. De meeste laboratoria bevinden zich in India.

De Indiase juwelenmarkt was in het boekjaar 2021 $ 78,5 miljard waard en het is een van ’s werelds grootste, hoewel een aanzienlijk deel voor de export gaat.

“IGI heeft het voortouw genomen bij de certificering van natuurlijke diamanten, in het laboratorium gekweekte diamanten en gekleurde stenen, waardoor het een wereldwijde marktleider is geworden en vertrouwen heeft geboden aan fabrikanten, detailhandelaren en consumenten over de hele wereld”, aldus Mukesh Mehta, een Senior Managing Director bij Blackstone Private Aandelen groep.

Plaats een reactie