BlackRock CEO Fink traint opvolgers, zonder op handen zijnde plannen om met pensioen te gaan -WSJ By Reuters

laatste update: 05-2023©Reuters. Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, spreekt tijdens een interview met CNBC op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 14 april 2023. REUTERS/Brendan McDermid

(Reuters) – BlackRock Inc (NYSE:) Chief Executive Officer Larry Fink heeft vijf belangrijke leiders voorbereid om zijn rol op zich te nemen wanneer hij in de toekomst besluit af te treden, meldde de Wall Street Journal zaterdag.

Hoewel Fink geen aanstaande plannen heeft om met pensioen te gaan, heeft hij samen met president Robert Kapito deze kandidaten opgeleid voor “The Great Race” – om de opvolger te kiezen – in wat Fink noemt de “prioriteit nr. 1”, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar een interview met de CEO.

De vijf kanshebbers zijn Mark Wiedman, die de wereldwijde commerciële activiteiten leidt; Chief Operating Officer Rob Goldstein; en Chief Financial Officer Martin Small samen met Rachel Lord, hoofd van de Asia Pacific-activiteiten, en Salim Ramji, het hoofd van ETF’s en indexproducten, aldus het rapport.

Fink vertelde de krant dat hij hoopte kameraadschap tussen de vijf op te bouwen, en geen concurrentie, zodat ze zullen blijven samenwerken.

Fink gaf geen definitieve timing over wanneer hij met pensioen zou gaan, maar zei dat hij “het liefst niet meer bij BlackRock zou zijn als hij achter in de 70 is”, aldus het rapport, eraan toevoegend dat er een kans was dat hij aan zou kunnen blijven als voorzitter na zijn aftreden als CEO. .

BlackRock reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Reuters om commentaar.

Vorig jaar mikte het activistische hedgefonds Bluebell Capital Partners op BlackRock en wilde Fink vervangen als CEO, waarbij het de grootste vermogensbeheerder ter wereld inconsistent noemde in zijn focus op milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-kwesties. BlackRock zei dat het geen grote veranderingen plant in de manier waarop het met bedrijven omgaat.

Plaats een reactie