Bitvavo: Veilig bitcoin en andere crypto kopen bij Bitvavo – Bitcoinencryptocurrency.nl

laatste update: 02-2023


Open een Nu Bitvavo account en ontvang 1000 euro aan transactiekosten gratis!

Ga naar:

In 2017 startte een Nederlandse crypto exchange genaamd Bitvavo. Zij combineren broker en exchange en zijn de snelst groeiende exchanges in Nederland. Bitvavo staat bekend om de eenvoud en gemak van het platform, waardoor het voor zowel ervaren handelaren als beginners geschikt is. Je kan zeer eenvoudig en snel meer dan 150 cryptomunten en altcoins zoals Bitcoin kopen en verkopen via iDeal!

Bitvavo is momenteel de grootste Nederlandse aanbieder van cryptocurrency en heeft ambitie om marktleider in Europa te worden. Bekijk hoe je simpel een account aanmaakt en hoe je gratis €1000,- kunt handelen zonder dat je fee moet betalen!

Bitvavo noemt zich de goedkoopste aanbieder van Nederland, maar uiteraard zitten er ook bij dit platform kosten aan verbonden. Hierbij is een onderscheid te maken uit de kosten van betaalmethodes, handelskosten en opnamekosten. Je kunt bij Bitvavo met acht verschillende betaalmethodes betalen, waarvan enkele gratis zijn. Betalingen via iDEAL, Bancontact en bankoverschrijvingen zijn gratis.

Het platform staat bekend om zijn gemak en eenvoud, waardoor het ook ideaal is voor beginnende handelaren. Voor ervaren handelaren hebben ze ook een geavanceerde interface, zo kan elke handelaar er terecht.

Bitvavo is vergeleken met andere brokers zeer goedkoop, er is een lage commissie van maximaal 0.25%. Hiernaast kan je de eerste €1000 zonder kosten handelen.

Een login creëren is erg eenvoudig en tegelijkertijd veilig. Een login aanmaken moet altijd via de browser, voordat je Bitvavo eventueel via een app kan gebruiken. Voor het aanmaken van een login dien je een aantal gegevens in te vullen en een 2FA aan te maken. Vervolgens dien je bij de eerste keer aanmelden eerst je apparaat te bevestigen voordat je Bitvavo op het betreffende apparaat kan gebruiken. Je krijgt een e-mail waarin je kan bevestigen dat het apparaat goedkeuring krijgt tot je account.Door je apparaten een naam te geven weet je altijd welke apparaten wanneer zijn ingelogd. Als je het apparaat hebt bevestigd kan je inloggen met de Bitvavo app, waarbij je nog een 5-cijfere pincode kan aanmaken.

Bitvavo heeft een een eigen app ontwikkeld voor IOS en Android. Hiermee kan je 24 uur per dag op je tablet of smartphone veilig cryptocurrency kopen en verkopen. Hiernaast kan je met de app waar je ook bent jouw wallet inzien. Je kan gewoon inloggen met je bestaande account, maar je dient wel altijd via de mail bevestigen dat je een nieuw apparaat toegang wilt geven. De app bezit over dezelfde functionaliteiten en gebruikersgemak als de website.

Bitvavo geeft je de mogelijkheid om eenvoudig crypto te kopen tegen lage kosten. Bij dit platform is het mogelijk om meer dan 175 digitale valuta te verhandelen zoals Bitcoin, Solana, Ethereum, Ocean, Ether, Dogecoin, Shiba, Tether, Fetch, Cardano, Riipple, etc. Om in het bezit te komen van deze valuta dien je wel eerst geld op je account te storten. Dit is mogelijk met meerdere betaalmogelijkheden zoals iDEAL. Vervolgens kan je een keuze maken uit vele crypto currency.

Bitvavo doet er niet voor niets veel aan om de veiligheid van het platform te waarborgen en gebruikers een veilige omgeving aan te bieden. Zij maken ten eerste gebruik van een tweestapsverificatie als je wilt inloggen. Hiernaast maken ze gebruik van meerdere sterk beveiligde servers en vinden er meerdere security audits plaats. Bij problemen ontvang je als gebruikers altijd veiligheidsnotificaties. Verder biedt het crypto platform anti-phishing beveiliging. Bitvavo is officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en staat daar ook onder toezicht. Bitvavo heeft veel stappen ondernomen om te zorgen dat ze een betrouwbaar platform zijn. Zo is het grootste deel van de cryptocurrency opgeslagen in cold wallets, welke niet in connectie staan met het internet. Deze cold wallets worden bewaard in fysieke kluizen verspreid over verschillende locaties in Nederland. Als gebruiker zijnde is het van belang dat je zelf ook aandacht besteed aan de veiligheid. Zo is het raadzaam om een uniek wachtwoord te gebruiken bij de 2FA, waardoor deze niet zomaar wordt geraden.