BITVAVO UPDATE: Het initiële gat van 280 miljoen euro groeit? [afl 214]

laatste update: 03-2023


In deze update kijk ik naar Bitvavo om te praten over de toenemende problemen rondom Digital Currency Group nu Genesis een Chapter 11 heeft ingediend. Genesis is een dochteronderneming van DCG.

Met de recente stijging in de crypto space is het probleem dus niet langer 280 miljoen euro, maar inmiddels met ruim 25% gestegen!

Wat betekent dit? Wat kan je doen? Wat doe ik zelf?

De laatste update van Bitvavo over de situatie lees je hier:

LET OP! De informatie in deze video is gebaseerd op informatie die ik zelf voor handen heb en is geen inside informatie vanuit Bitvavo zelf. Het is mijn mening, inzicht en reflectie. Volg de officiële berichtgeving van Bitvavo om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven.

Hardware wallets
👉Ledger Nano X hier:
👉CoolWallet Pro:
👉Trezor Model One:
👉Trezor Model T:

Vraag nu je eigen Plutus debit card aan voor cashback (3-8%) en ontvang $10 in PLU!

Combineer jouw debit en credit cards met Curve om gebruik te maken van Apple/Samsung Pay (gratis) en ontvang 1 maand 1% cashback:

Let op! Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg verliezen.

Volg  @eenrijkerleven  ook op de volgende kanalen:
Instagram:
Twitter:
Discord:
Linktree:
Spotify:
Apple Podcast:
Podcast addict:
Pocket casts:
Google Podcast:

00:00 Situatie Bitvavo
12:50 Wrap-up

30 gedachten over “BITVAVO UPDATE: Het initiële gat van 280 miljoen euro groeit? [afl 214]”

 1. Helemaal eens Rogier. Als ik crypto wil kopen, dan stort ik geld vanaf mijn betaalrekening op de bitvavo rekening (gaat razendsnel). Ik koop een crypto asset en deze gaat linea recta richting mijn ledger. Dit gaat ook andersom. Oftewel ik gebruik bitvavo nu puur als exchange en staat mijn account steeds op nul. Voorheen deed ik dat niet, maar nu allerlei gerommel in de cryptomarkten aan de gang is, waarvan je de uitkomst niet kan voorspelen, neem ik geen risico. Het zal bij Bitvavo misschien allemaal wel meevallen, maar waarom zal je het risico nemen? Als de rust is teruggekeerd kan je het allemaal weer terugdraaien.

 2. Dag Rogier,
  Prima boodschap hoor…maar je zult wel wat gewend zijn met 'commentaar' dus maak me geen zorgen over jou.
  Vraagje, heb je een aflevering 'gehad' waar je over de Trezor T spreekt aangaande 'additionele coins' toevoegen?
  Fijn weekend 💫

 3. Bedankt voor je video, even een andere vraagje ik kan mijn doge niet sturen naar mijn ledger.. er staat dat er update is op de blockchain.. ik zit vast met me dogecoins kan iemand mij helpen.

 4. Alle exchanges en crypto bedrijven die failliet zijn gegaan na Luna en FTX vertelden hun klanten dat alles oké was en de klanten zich geen zorgen hoefden te maken. Ik wil Bitvavo wel vertrouwen maar waarom zou je het risico nemen? Dus mijn inziens terecht dat mensen voorzichtig zijn tot er meer duidelijkheid is

 5. Ik heb de volgende vraag ik heb Bition op mijn ledger staan. Nu wil ik een gedeelte daarvan als het zover is opnemen.
  Nu heb ik al wat kleine testjes gedaan met kleine bedragen maar kom tot de conclusie dat als je rechtstreeks van je ledger overmaakt naar je bank dan gaat dit via een broker zoals bijvoorbeeld BTC in Nederland, maar daar zitten nogal vrij hoge kosten aan vast. hoe kan je dit op een betere manier doen ? je kan natuurlijk het via Bitvavo ook doen dan transfer je eerst de Bitcoin naar Bitvavo en dan naar je bank rekening. Maar al met al ben je toch aardig wat kosten kwijt.

 6. Update: Het koersrisico is afgedekt. Daar is dus géén risico. Dat is dus goed nieuws!

 7. 70 % is sws beloofd om terug te storten dus niet zo negatief

 8. Goed dat hiervoor nogmaals ewaarschuwd wordt. Heb zelf ook alle crypto van Btivavo overgezet naar een cold wallet. Heb wel een vraag hierover: als het mis zou gaan, ben je dan ook je geld kwijt dat in buy orders staat? Of alleen crypto?

 9. Enerzijds tof dat je je volgers behoed voor financiële risico's, dat siert je op zich wel. Anderzijds had je ook eerst info kunnen inwinnen alvorens een video te maken over zaken die anders blijken te zijn dan je verteld in je video. Is dan toch een vorm van Fud verspreiden en onnodig mijn inziens. Niemand heeft er baat bij als Bitvavo klapt.

 10. Rogier bedankt voor je video. Goed dat je je zorgen deelt over Bitvavo. Ik heb een vraag over bedrijven als Ledger/Trezor/Coolwallet.
  Wat als zo’n bedrijf omvalt, hoe kom je dan nog bij je crypto? Heb je dan nog iets aan je Seedphrase. Alvast dank voor het behandelen van deze vraag.

 11. Op een zakelijk account kan je niet overzetten naar een Cold Wallet . Dat staat Bitvavo niet toe dat is te bizar voor woorden

 12. bedankt Rogier, goed nieuws dat de 280 miljoen niet kan groeien door koers stijgingen.

 13. Sorry, maar word een beetje zenuwachtig van dit soort video’s…..

 14. Ik ben klant van Bitvavo. 1) Raad je aan mijn stakingvinkje te beeindigen? 2) Indien veel klanten hun inleg gaan plaatsen op hardware wallets, is dat dan nadelig voor Bitvavo. Heeft dat dan het karakter van een bankrun, waardoor de problemen voor Bitvavo en haar klanten alleen maar groter worden?

 15. Ik heb dus geen hardware wallet en alles op Bitvavo staan. Wat is een goede hardware wallet en kost mij geen rib uit mijn lijf?

 16. Bitvavo heeft zelf op zijn site staan dat staking voor eigen risico is .Dus in theorie is Bitvavo niet verplicht uberhaupt garant te staan. Dus bij fin. problemen bij Bitvavo zouden ze dat terugbetalen aan de klant m.i. gewoon kunnen staken om faillissement te voorkomen.

 17. Een vraag ; ik heb een ledger nano x maar sommige Crypto kan je niet over zetten zoals dogecion, terra Luna ) daar ben ik best verbaasd over . Ook dit wil ik veilig stellen maar hoe ?

 18. Wat als je via Ledger staked bij Cardano kan je dan ook al je tokens verliezen of alleen je rewards

 19. Dus met ander woorden… Bitvavo kan ff wachten tot de markt weer in elkaar stort bij die faillissement én dat de 3 eigenaren zich garant gaat stellen en in gaat leggen om dat gat te dichten…

 20. Ik ben naar APEX overgestapt omdat je daar vanaf je ledger kunt trader, dus het is een gedecentraliseerde exchange (DEX) waar je zelfs met leverage vanaf je ledger(s) kunt traden.

 21. Je moet je tegelijkertijd realiseren dat de boedel ook in waarde toeneemt. Als er echt niets meer te halen valt als concurrent schuldeiser en Bitvavo heeft de koersrisico’s niet afgedekt dan is dit een valide risico.

 22. Inderdaad vind ik risico van bitvavo te groot en had mijn balans al weggehaald. Nu alleen nog op ledger via andere partij. Waarom risico lopen als er voldoende alternatieven zijn.

 23. Je berekening gaat uit van 100% BTC…. USDC met 6%? ADA… Even relativeren.

 24. De reputatie van Bitvavo staat op het spel we hebben talloze exchanges zien omvallen en dit financieel verlies lijdt ook tot reputatieschade aan de klant en zowel de exchange.

  Een van de risico's is het potentiële verlies van funds. Als een beurs instort en niet in staat is om te herstellen, kunnen klanten toegang tot hun geld verliezen en kunnen ze hun activa mogelijk niet meer terugkrijgen.

  Dit is met name zorgwekkend voor klanten die grote hoeveelheden geld op de exchange hebben opgeslagen maar ook grote gevolgen gaat hebben voor de regulering van crypto en adoptie in het geheel.

 25. Hoi Rogier, zou je misschien een video/short kunnen maken over hoe je je crypto van Bitvavo naar een hardware wallet transporteert?

 26. Kan je vanaf Binance geld over maken naar je rekening? Andersom gaat al een tijd niet meer

 27. Niemand wilt zijn investments zien verdwijnen net als bij FTX en voorgangers. SBF tweete ook er is niks aan de hand en je ziet wat er daarna gebeurde. Dus mensen gaan echt niet dat risico nemen omdat Bitvavo zegt er is niks aan de hand we zijn ingedekt of whatffr. Begrijp één ding wanneer mensen hun eigen geld erin moet gaan stoppen in dit geval miljoenen dan kom de hebzuchtigheid naar boven, want niemand wilt zijn eigen vermogen kwijtraken. Want je kan nu geen crypto naar een ledger wallet sturen en dit vind ik vreemd

 28. @Rogier, Dat is een heel belangrijk punt wat jij aankaart.
  Vaak komt het voor dat ze dat soort dingen hedgen.
  Valuta-risico wordt meestal ook afgedekt.
  Ik kan een heel simplee manier bedenken.
  Bitvavo kocht alle assets toen ze het hoorden, de crypto-space stond op ca. -80% vanaf de top.
  Bij een stijging van 100% wat heel waarschijnlijk is vroeg of laat hebben ze de 280 miljoen iniedergeval terug.
  Dit zou ook als roekeloos gezien kunnen worden dus deze manier van ,' hedgen ' zullen zij niet gedaan hebben…

Reacties zijn gesloten.