Bitvavo 2FA: Hoe werkt het – Inschakelen of herstellen (resetten) in 2022

laatste update: 09-2022


Twee-factor authenticatie ook wel bekend als 2FA is een belangrijke veiligheidsinstellingen die je altijd moet inschakelen op Bitvavo om je account, en hiermee dus je crypto, veiliger te maken.

Kun jij niet meer bij je twee-factor authenticatie code komen? Via deze link kun je 2FA bij Bitvavo resetten:

– Google Authenticator:
– Authy:

✅ Start met handelen in crypto op Bitvavo (1000 euro gratis handelen):

🔵 Crypto handelen en staking op Binance (meeste mogelijkheden):
🔵 Handelen in crypto op Kucoin:

🔒 Bescherm jouw crypto met een Ledger Hardware Wallet:

00:00 Intro
00:39 Waarom je 2fa moet gebruiken
01:15 Hoe je 2fa (twee-factor verificatie kunt inschakelen
02:28 QR-code scannen en herstelcode opschrijven
04:40 2fa resetten bij Bitvavo
05:50 outro

Wil je de uitleg in tekst lezen of meer informatie? Bekijk dan ook het bijbehorende artikel:

– Waarom 2FA inschakelen bij Bitvavo? –
Twee-factor authenticatie (2FA) is ontzettend belangrijk om jouw account veiliger te maken. Normaliter heb je enkel een e-mailadres en wachtwoord nodig om in te loggen.

Door 2FA in te schakelen zorg je voor een extra beveiligingslaag. Je moet dan namelijk inloggen met je e-mailadres, wachtwoord en een 2FA code die je kunt vinden in de app op je telefoon. De 2FA code wijzigt iedere 30 seconden, waardoor het iedere keer weer een andere code is die je gebruikt.

Mocht dus ooit je e-mailadres en wachtwoord door iemand achterhaalt worden, dan kan deze persoon nog steeds niet inloggen. Er is nog altijd een 2FA code nodig en dat is dan je redding geweest.

– Hoe 2FA inschakelen bij Bitvavo –
Om 2FA in te schakelen bij Bitvavo kun je naar de website gaan en inloggen op je account. Vervolgens kun je op je naam en dan op instellingen klikken. Hier zie je bij het kopje Veiligheidsinstellingen de optie Twee-Factor Authenticatie (2FA) inschakelen staan. Klik op de knop “Inschakelen”.

Je krijgt nu een QR-code te zien die je kunt scannen met je authenticatie app. Je kunt hiervoor apps als Google Authenticator of Authy gebruiken.

Naast een QR-code zie je ook een herstelcode staan. Deel deze code nooit met iemand. De herstelcode is belangrijk, want als jij toegang verliest tot de Authenticator app, bijvoorbeeld omdat je telefoon kapot gaat, kwijt is geraakt of gestolen, dan kun je met de herstelcode alles weer terughalen. Noteer de code dus goed en bewaar dit op een veilige plek waar niemand bij kan komen.

Wanneer je de herstelcode hebt opgeschreven en de QR-code hebt gescand in de authenticatie app, kun je een 2FA code invoeren op Bitvavo en op bevestigen klikken. Vanaf nu is 2FA ingeschakeld en kun je op Bitvavo alleen nog maar inloggen met je e-mailadres, wachtwoord en twee-factor authenticatie code. Je hebt jouw account en crypto veiliger gemaakt.

– 2FA code resetten bij Bitvavo –
Kun je de 2FA app waar je gebruik van maakt niet meer gebruiken om wat voor reden dan ook? Dan kun je niet meer inloggen op Bitvavo.

Gelukkig is er nog wel een manier om alles te herstellen. Wanneer je een herstelcode hebt kun je deze natuurlijk altijd gebruiken om alles weer correct in de authenticatie app te krijgen.

Mocht je echter de herstelcode kwijt zijn of ben je de twee-factor authenticatie herstelcode vergeten op te schrijven, dan zijn er gelukkig nog meer mogelijkheden. Bitvavo heeft ook een 2FA reset link. De juiste link staat bovenaan deze beschrijving.

Wanneer je op de link klikt kun je jouw e-mailadres en wachtwoord invoeren om jouw 2FA code te herstellen.

Het enige nadeel van het herstellen van je 2FA code is dat je de komende 7 dagen geen crypto kunt opnemen. Dit heeft Bitvavo gedaan voor de veiligheid van je account. Na deze 7 dagen kun je alles weer doen zoals je gewend bent.

Disclaimer:
Beleggen heeft risico’s. Je kunt jouw inleg (deels) verliezen. De inhoud is puur informatief/vermakelijk.
Ik ben GEEN financieel expert. In deze video deel ik dan ook geen financieel advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen. WijsGeld is dan ook niet verantwoordelijk voor enig financieel verlies.
Het is altijd erg belangrijk om goed na te denken voordat je een investering doet en dit niet met geld te doen wat je niet kan missen. Het is je eigen verantwoordelijkheid. Wees verstandig.

3 gedachten over “Bitvavo 2FA: Hoe werkt het – Inschakelen of herstellen (resetten) in 2022”

  1. Hallo, dank je wel voor de heldere uitleg.
    Geschreven artikelen maken het vaak ingewikkelder dan het is of beginnen zonder te vermelden dat je voor het aanmaken 2 toestellen nodig hebt.
    Ik heb toch een vraag waar ik het andwoord niet op kan vinden.
    Als ik op een tablet en telefoon de authenticator installeer wordt op ieder toestel een andere code aangemaakt maar is het toch mogelijk om met beide toegang te krijgen tot het account ?

  2. ik ben mijn code kwijt maar heb wel zo een soort van back up code ingeval ik het kwijt ben. Wat moet ik doen ?

Reacties zijn gesloten.