Bitcoin trekt zich terug om mei te beginnen, nu de First Republic Bank-saga ten einde loopt

laatste update: 05-2023


Bitcoin staat onder druk omdat de Federal Reserve heeft aangegeven dat de rente hoger zou kunnen worden dan verwacht en nadat een grote crypto-gerichte geldschieter, Silvergate Capital, instortte.

Jonathan Raa | Nurfoto | Getty-afbeeldingen

Cryptocurrencies namen maandag een duik om de week en de nieuwe maand te beginnen, toen investeerders wedden dat de overname van First Republic Bank een einde zou kunnen maken aan de financiële crisis, die de grootste motor was van de bitcoin-rally van dit jaar.

Bitcoin daalde ongeveer 4,2% tot 28.137,76 om de week en de nieuwe maand te beginnen, volgens Coin Metrics. Ether verloor 4% tot 1.828,81.

Maandag namen toezichthouders bezit van First Republic, waarmee het de derde Amerikaanse bankfaillissement dit jaar en de grootste sinds de financiële crisis van 2008 werd. JPMorgan Chase zal het grootste deel van zijn deposito’s en activa verwerven.

Vorige week steeg de prijs van bitcoin in de laatste week van april toen de problemen bij de bank zich ontvouwden. De handel in de cryptocurrency verliep echter schokkerig, aangezien investeerders de effecten van de bankencrisis op crypto met hoge inflatie, het beleid van de Federal Reserve, een potentiële recessie en een steeds bearish verhalende opbouw rond de Amerikaanse dollar tegenkomen.

“Het is onduidelijk of het verhaal van de bankencrisis een zegen kan blijven voor bitcoin”, zegt Alex Thorn, hoofd van het bedrijfsbrede onderzoek bij Galaxy. “Over het algemeen mist de markt duidelijke positieve katalysatoren op korte termijn, met leveringsproblemen boven bitcoin… Dat gezegd hebbende, bitcoin-accumulatie door kleine adressen overtreft de uitgifte, en we verwachten dat Ethereum-staking zal toenemen, die elk een ondersteunend aanbodverhaal bieden.”

“Afgezien van crypto-native factoren, verwachten we dat een macro-omgeving tegen het einde van het jaar wordt gekenmerkt door verkrapping, recessie en een groeiende multipolariteit in de wereldeconomie, die allemaal gunstig kunnen zijn voor goud en bitcoin,” hij toegevoegd.

Beleggers verwachtten een vertraging van de bitcoin-rally in het eerste kwartaal, hoewel cryptocurrency zijn opwaartse trend blijft volgen en dit jaar ongeveer 70% heeft gewonnen, na een daling van meer dan 60%. April was de eerste keer in twee jaar dat bitcoin een vierde opeenvolgende positieve maand noteerde.

“Bitcoin en ether begonnen 2023 anorganisch goedkoop, waardoor er voldoende ruimte was om hogerop te komen vanaf een laag basiseffect”, zei Thorn. “In maart werd een steeds groter wordende bankencrisis duidelijk en het contrast met het transparante en gedecentraliseerde karakter van Bitcoin zorgde voor een verdere opmars voor bitcoin, terwijl de succesvolle upgrade van Ethereum in Shanghai een katalysator vormde voor ethereum.”

Plaats een reactie