9 gedachten over “‘Bitcoin superieur aan andere munten’ in 2022”

 1. bitcoin gaat overmeesterd worden door Ether, Ripple of Bitcoin Cash. Bitcoin is gewoon zwaar inefficiënt. Sloom en duur.

 2. "als bitcoin daalt, dan daalt alles". In welke grot heb je geleefd dan afgelopen maanden? Bitcoin dominantie is gezakt van 80% naar 30%, Altcoins zijn ruim verdubbelt in de tussentijd lol

 3. In hoeverre heeft die "deskundige" verstand van crypto valuta? Bitcoin is alleen zoveel waard omdat die overhyped is. Zijn veel nieuwe valuta die veel meer potentie hebben. Wellicht dat het nieuwe lightning network daar wel verandering in brengt.

  "Kwaliteit van de bitcoin is langst bestaande munt, daarnaast wereldklasse developers" 2 argumenten die een Bitcoin niet tot een beste munt maakt.

 4. Ik wil eerst duidelijk maken dat er VERSCHILLENDE aspecten van dit verhaal niet kloppen. Ten eerste is meneer Kleiman eigenaar of medewerker van Bitonic. Bitonic is een bedrijf dat zich momenteel puur bezig houdt met de Bitcoin. Wat verwacht je anders van iemand die zich puur bezighoudt met Bitcoin en zijn geld door "Bitcoins verkopen/inkopen" verdient? Telegraaf, zodra jullie iemand uitnodigen om een gesprek te voeren over Bitcoins en Altcoins moet je niet met iemand aan komen zetten die de Bitcoin de hemel in prijst puur omdat deze persoon zelf ALLEEN maar bezig is met Bitcoin. Als Bitonic zich bezig hield met andere munten zouden zij deze munten de hemel in prijzen.

  Inhoudelijk gezien klopt het ook totaal niet wat meneer Kleiman zegt.

  Ik schrok toen meneer zei dat Bitcoin een "toegevoegde waarde" heeft. Bitcoin is een soort kickstarter of moeder (hoe zij het benamen) geweest om de media en de mainstream kennis te laten maken met cryptocurrencies en de achterliggende fundamentele technologie (de blockchain). Voor de rest heeft Bitcoin GEEN ENKELE toegevoegde waarden. Waarschijnlijk weet iedereen het al, maar Bitcoin is sloom, Bitcoin is duur en Bitcoin gaat niet mee met andere munten. Altcoins zijn er juist voor specifieke doelen om BETER te zijn dan de Bitcoin. Wat dacht je van Litecoin? Vele male sneller en KAN TEMINSTE het decentraliserende aspect van cryptocurrencies waarborgen. Als we kijken naar de Bitcoin is dit onmogelijk doordat het minen van Bitcoins veel hardware nodig is, dit kun je alleen doen als je kapitaal hebt (en vaak zijn dit grote bedrijven die veel Hashingpower hebben). Hierdoor komt de macht van het netwerk al gauw te liggen bij de miners en is het helemaal niet meer zo gedecentraliseerd als hoe het ooit had moeten zijn.

  Wat dacht je van andere munten zoals Stratis? Stratis maakt BaaS mogelijk (Blockchain as a Service) zij intergreren de fundamentele technologie met bedrijven, is dit geen toegevoegde waarden? Of LTO (Een opkomende ICO die de mogelijkheid geeft om contracten vast te leggen op de blockchain waardoor advocaten, notarissen etc. niet meer nodig zijn.) En wat kan Bitcoin? Jouw transactie NIET anoniem maken, dure transacties en slome transacties.

  Meneer zegt dat de ideeen achter de altcoins maar "gedachten" zijn. Dit is LETTERLIJK de manier hoe je men voor de gek houdt. GEEF aan dat er een duidelijk verschil zit tussen ICO's (gedachten of al bezig met het realiseren van ideeen) en munten waarvan de projecten daadwerkelijk al functioneren zoals Siacoin (op kleine schaal), Ripple, Ethereum (nog niet geoptimaliseerd), Stratis, Electroneum (alpha) etc.

  Daarnaast vind ik het erg grappig dat hij zegt dat Bitcoins op dit moment het aller veiligste protocol heeft. Kan je dan niet gelijk aankaarten dat daar misschien al gauw een hele grote verandering in kan komen? Kijk naar quantum computing. Dit gaat in de toekomst wellicht de mogelijkheid geven om algoritmes zoals de RSA encryptie van Bitcoin te kraken binnen NO-TIME. Hierdoor kan iemand zo jouw Public and Private key bemachtigen. Als je het gaat hebben over de toekomst, waarom ook niet gelijk de toekomst van Bitcoin aankaarten op het gebied van veiligheid?

  De presentator geeft aan dat Ripple een nieuwe munt is. Ripple is niet een nieuwe coin, Ripple is een vroege vogel en bestaat al sinds 2012. En ik vind het grappig dat je de term liberalisme koppelt aan de cryptowereld (hierbij heb je het natuurlijk over het gedecentraliseerde netwerk van munten zoals Bitcoins.)

  Maar vraag je zelf is af, als het gedecentraliseerd is betekent het dat wanneer jij Bitcoins hebt ook inspraak zou moeten hebben. Nu moet je jezelf is afvragen heb jij dat ook daadwerkelijk? Hoogstwaarschijnlijk niet. De macht ligt bij de programmeurs, miners en een kleine groep die meer dan 40% van de huidige Bitcoins in omloop beheert (Ik heb soms vernomen van mensen dat er zelfs een bedrijf achter de Bitcoin zit en dat je dit zelf kan terug vinden in een bibliotheek in New York. Maar hier moet je zelf maar over oordelen.), uiteindelijk is het dus een klein groepje mensen die wijzigingen brengen aan de code van Bitcoin en is het dus HELEMAAL niet zo gedecentraliseerd als men denkt. Als jij nog steeds zegt dat miners etc niet de macht hebben binnen het netwerk, zoek dan maar is op hoe Dubbel spending binnen het Bitcoin netwerk werkt.

  En dan zie ik dat meneer een hele grote fout maakt. Meneer Kleiman zegt het volgende : "Het is mij discutabel dat er een paar mensen die zoveel van de voorraad hebben". Weet hij uberhaubt dat 40% van de Bitcoins die op dit moment in circulatie zijn beheert worden door 1000 mensen?

  Extra uitleg: Meneer zegt dat een Altcoin niks anders is dan een kopie van het opensource project van Bitcoin. Dit is onterecht, denk niet dat alle munten hetzelfde zijn als Bitcoin en dat altcoins minderwaardig zijn dan Bitcoins.

  Daarnaast wordt er gezegd dat de waarden van Altcoins gekoppeld zijn aan Bitcoins. Dit is incorrect en correct. Het ligt eraan wat er gebeurd in de markt. Maar dit houdt ik liever voor mezelf. Wil je meer hierover weten? Neem dan even contact met me op via cryptostarterkit. Daar ben ik je bereid om verder te helpen. En als jullie, De Telegraaf, meer willen weten kunnen jullie mij gerust een berichtje sturen.

  Ik ben in ieder geval klaar met de rotzooi in de Nederlandse media over cryptocurrencies.

  Ik wil wel even aangeven dat ik niet anti Bitcoin ben (ik heb ze zelf ook voor 5%). Ik probeer alleen aan te kaarten dat het niet klopt wat er wordt gezegd in dit filmpje en in heel veel andere filmpjes.

Reacties zijn gesloten.