BioNTech, Meta, Apple, Ouster en meer

laatste update: 12-2022


Bekijk enkele van de grootste verhuizers in de premarket:

BioNTech (BNTX) – De aandelen van de medicijnfabrikant daalden met 3,4% in de premarket, ondanks de beter dan verwachte kwartaalwinst en -omzet. De resultaten waren fors lager dan een jaar geleden, met zowel winst als omzet met meer dan 40% lager dan in het derde kwartaal van 2021.

Berkshire Hathaway (BRK.b) – Berkshire Hathaway won 1,5% in premarket-handel nadat het bedrijf van Warren Buffett beter dan verwachte inkomsten rapporteerde, waarbij de omzet ook hoger was dan de prognoses van Street. Berkshire rapporteerde echter een algemeen verlies, omdat een dalende aandelenmarkt de waarde van zijn beleggingsportefeuille aantastte.

Metaplatforms (META) – Meta voegde 2,6% toe in de premarket nadat The Wall Street Journal meldde dat de Facebook-moeder zich voorbereidde om deze week grootschalige ontslagen aan te kondigen.

Appel (AAPL) – Apple-aandelen daalden met 1,8% in de pre-market nadat het zei dat Covid-19-beperkingen de iPhone-productie in de Foxconn-fabriek in China belemmeren. Die fabriek is ’s werelds grootste iPhone-productielocatie.

Yamana Gold (AUY) – Yamana Gold verloor 2,7% in de premarket daarna Gouden velden (GFI) zei dat het de voorwaarden van zijn overnameovereenkomst met Yamana niet zou wijzigen. Agnico Eagle-mijnen (AEM) en Pan Amerikaans zilver (PAAS) heeft vrijdag een concurrerend bod uitgebracht, maar Gold Fields houdt vol dat zijn bod superieur is.

Pasen (OUST) – De maker van lidar-sensoren zal combineren met rivaal Velodyne (VLDR) in een fusie van gelijken, waarbij de aandeelhouders van Ouster en Velodyne elk 50% van het gecombineerde bedrijf bezitten. Ouster steeg met 5,1% in premarket-actie, terwijl Velodyne 5,6% steeg.

Ryanair (RYAAY) – De aandelen van de luchtvaartmaatschappij wonnen 6,2% in premarket-handel nadat het zijn grootste winst ooit voor de eerste helft van het jaar rapporteerde.

DeurDash (DASH) – De aandelen van de bezorgdienst werden opgewaardeerd naar “outperform” van “perform” bij Oppenheimer, wat onder meer wees op verbetering van de marges bij Amerikaanse restaurants. DoorDash won 2,7% in pre-market trading.

Okta (OKTA) – De maker van software voor identiteitsbeheer steeg met 3,9% in de pre-market nadat Guggenheim de aandelen opwaardeerde van ‘neutraal’ naar ‘kopen’. Het noemde de huidige waardering van het aandeel ’te aantrekkelijk om te negeren’.

Plaats een reactie