Biden trouw aan Air Force One-verfbeurt

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Air Force One zit op het asfalt op Joint Base Andrews in Maryland, VS, 6 december 2016. REUTERS/Kevin Lamarque

Door Mike Stone en David Shepardson

WASHINGTON (Reuters) – De regering-Biden zal een Air Force One-kleurenschema aanpassen, maar doorgaan met dat sterk lijkt op het huidige wit met twee tinten blauw, dat dateert uit de regering van president John F. Kennedy, zei de luchtmacht vrijdag. .

Een rood, wit en blauw kleurenschema voor het presidentiële vliegtuig, bekend als Air Force One als de president aan boord is, werd voorgesteld door Donald Trump toen hij president was, maar werd tot zinken gebracht nadat uit een studie bleek dat het te veel hitte zou veroorzaken.

Het huidige “robin’s egg”-blauw zal iets “dieper” zijn, de motoren zullen donkerder blauw zijn en de buik zal niet van gepolijst metaal zijn omdat de legering van de jet dat niet toelaat, aldus de luchtmacht.

De contractuele beslissing voor een verfbeurt van de Air Force One “was pas dit jaar vereist”, aldus de luchtmacht.

De Boeing (NYSE:) Co 747-8’s zijn ontworpen als een Witte Huis in de lucht dat in staat is om te vliegen in de slechtste veiligheidsscenario’s, zoals een nucleaire oorlog, en zijn aangepast met militaire avionica, geavanceerde communicatie en een zelfverdedigingssysteem.

Afgelopen zomer zei de luchtmacht dat Boeing de volgende generatie Air Force One 747’s in 2026 en 2027 zou leveren, de laatste vertraging. De luchtmacht zei vrijdag dat ze nu naar verwachting in 2027 en 2028 zullen worden afgeleverd.

Boeing heeft $ 1,9 miljard aan verliezen geleden op het $ 4,3 miljard programma dat nu minstens drie jaar achterloopt op schema.

In 2018 ontving Boeing een contract van $ 3,9 miljard om twee 747-8-vliegtuigen te bouwen voor gebruik als Air Force One, die in december 2024 moeten worden opgeleverd. Boeing past een paar 747’s ingrijpend aan voor het project.

Plaats een reactie