Bezorgd over uw credit score? Het hoofd consumenteneducatie van TransUnion onthult de grootste fout van mensen. in 2023

laatste update: 05-2023


April is de nationale financiële geletterdheidsmaand. Ter gelegenheid hiervan zal MarketWatch een reeks artikelen over “Financiële fitheid” publiceren om lezers te helpen hun fiscale gezondheid te verbeteren en advies te geven over hoe ze verstandig kunnen sparen, beleggen en hun geld kunnen uitgeven. Lees hier meer.

In de VS zijn kredietscores een cruciaal onderdeel van iemands financiële leven – het bepaalt hoeveel u kunt lenen, welke creditcards u kunt aanvragen en zelfs waar u kunt wonen.

Toch zijn ze ook een van de meest verkeerd begrepen nummers. Mensen worstelen vaak met het begrijpen waarom hun kredietscore te laag is, of waarom deze met dubbele cijfers is gedaald, of waarom ze het niet kunnen verbeteren, wat ze ook doen.

Voor Financial Literacy Month sprak MarketWatch met TransUnion’s hoofd consumenteneducatie, Margaret Poe, die tijdens een Barron’s Live-webinar enkele van de veelvoorkomende problemen hielp ontrafelen.

Een van de grootste vragen die mensen stelden: “Wat is de meest voorkomende fout die mensen maken met hun kredietscores?”

Het antwoord: hun rapport niet of niet vroeg genoeg controleren voordat ze een lening afsluiten, vertelde Poe aan MarketWatch. “Je wilt echt niet bij de dealer zijn en beseffen dat je krediet niet is waar je dacht dat het was.”

Hoe vaak moet ik mijn kredietscore controleren?

Consumenten zouden moeten overwegen om hun kredietscore minstens één keer per maand te controleren, zei Poe.

‘Dat is best goed, alsof je een goed idee hebt van wat er aan de hand is’, legde ze uit. “Meestal worden creditcardrekeningen en dit soort zaken maandelijks gerapporteerd aan de bureaus, en het kan op een ander moment in de maand zijn, maar meestal is dat de rapportagefrequentie. Dus als je ook nog eens per maand controleert, is dat waarschijnlijk prima.”

En download het volledige rapport gratis, benadrukte ze, zodat je het regel voor regel kunt doornemen om er zeker van te zijn dat het klopt. Er zijn handleidingen online om u te helpen de verschillende secties te begrijpen.

Consumenten moeten niet geobsedeerd zijn door het behalen van een perfecte score van 850, zei Poe. Het kan voldoende zijn om “uw kredietscore te verhogen en een uitstekend bereik in te voeren”, voegde ze eraan toe.

Denk twee keer na voordat u een oude creditcard afsluit

Twee andere fouten die mensen maken: niet vroeg genoeg krediet opbouwen voordat ze beslissen om een ​​huis of een auto te kopen, of een persoonlijke lening aan te gaan, en een oude kaart sluiten omdat je deze niet gebruikt, vooral als je op het punt staat om een ​​lening af te sluiten. een lening.

Over dat laatste: het sluiten van oude, ongebruikte accounts of geautoriseerde kaarten op het account van je ouders lijkt een beetje goed huishouden, maar Poe zei dat consumenten moeten weten wat er gebeurt als ze dat op korte termijn doen.

“In sommige opzichten voelt het contra-intuïtief,” zei ze.

“Ik herinner me dat ik, toen ik jonger was, naar mijn kredietgeschiedenis keek en dacht: ‘Oh, ik gebruik die kaart niet meer. Het heeft allemaal zijn vruchten afgeworpen. Ik wil mijn kredietrapport opschonen ”, herinnerde ze zich. “Ik wilde gewoon dat het er schoner uitzag, ik wil dat er minder dingen zijn. Dus heb ik de rekening gesloten. Nou, dat had een licht negatief effect op mij, ‘vervolgde Poe.

Haar kredietscore herstelde zich uiteindelijk, maar consumenten moeten zich bewust zijn van de onmiddellijke gevolgen van het sluiten van een oud account.

Het is slim om een ​​account bij te houden op uw kredietrapport, zelfs als u het niet meer gebruikt. “Het is oké, want het laat die positieve geschiedenis zien, en het verlengt je totale kredietduur”, zei Poe.

Evenzo kunnen bepaalde financiële bewegingen, zoals het afbetalen van een hypotheek, het consolideren van leningen of het afbetalen van een studielening, uw credit score raken, maar ze zijn slechts tijdelijk, zei Poe.

Plaats een reactie