Beweeg over Florida — Pennsylvania domineert ‘Best Places to Retire’-ranglijst

laatste update: 12-2022


Natuurlijk heeft Florida nog steeds wat allure voor gepensioneerden, maar Lancaster, Pa. bemachtigde de eerste plaats voor de beste pensioenbestemming te midden van zorgen over de betaalbaarheid van huisvesting.

Volgens US News & World Report behaalde de 2022-2023-ranglijst van de beste plaatsen om met pensioen te gaan in de Verenigde Staten, Pennsylvania drie van de top vijf plaatsen, waarmee Florida werd overtroffen in de algemene top 10 van optredens.

Lancaster, Pa. schoof vier plaatsen op om de nummer 1 positie veilig te stellen vanwege de scores op de gezondheidszorg voor senioren, de belastingtarieven voor gepensioneerden en het algehele geluk van zijn inwoners, aldus het tijdschrift.

Lezen: We willen ons pensioen al reizend op de fiets doorbrengen en hebben voor juridische doeleinden een belastingarme ‘woning’ nodig. Wat is de beste thuisbasis voor ons?

De lijst van dit jaar evalueerde de 150 meest bevolkte grootstedelijke gebieden van het land op basis van hoe goed ze voldoen aan de pensioenverwachtingen van Amerikanen, met maatregelen zoals betaalbaarheid van huisvesting, gezondheidszorg, wenselijkheid en algemeen geluk – resulterend in vier nieuwe gebieden in de top vijf.

Ook in de staat Keystone steeg Harrisburg 11 posities naar de nummer 2 en Pensacola, Florida, steeg zeven posities naar nummer 3. Tampa steeg twee posities naar nummer 4 en York, Pa., zag de grootste sprong naar een top vijf positie, een stijging van 12 posities naar nummer 5.

“De drastische verschuiving op de huizenmarkt, de hoge inflatie en de bezorgdheid over een dreigende recessie zorgen ervoor dat gepensioneerden de betaalbaarheid van hun huis zwaarder wegen als ze nadenken over waar ze met pensioen gaan”, zegt Emily Brandon, hoofdredacteur van US News voor pensionering. “Bovendien, aangezien COVID nog steeds een punt van zorg is en toegang tot goede, betaalbare gezondheidszorg van belang is voor gepensioneerden, domineerde Pennsylvania de topposities van de Best Places to Retire-ranglijst, met vijf van de top 10 plaatsen op de lijst.”

Natuurlijk blijft Florida nog steeds een zeer gewilde locatie voor gepensioneerden in het algemeen, met verschillende gebieden die hoog op de ranglijst staan ​​​​en in totaal negen optredens in de top 25.

“Gepensioneerden dromen misschien nog steeds van het strandpensioen in Florida als ze het zich kunnen veroorloven, maar Pennsylvania domineerde echt wat betreft betaalbaarheid,” zei Brandon. “Zoveel plaatsen in Pennsylvania deden het dit jaar zo goed, met uitzondering van Florida. We hebben huisvesting dit jaar zwaarder gewogen, omdat betaalbaarheid voorop staat.”

Maar de nadruk in de 2022-2023-ranglijst op betaalbaarheid van huisvesting, gepensioneerdenbelastingen en algeheel geluk maakte plaats voor Fort Wayne, Ind., om 43 plaatsen naar nr. 15 te stijgen. Andere opmerkelijke stijgingen in de top 25 zijn onder meer Youngstown, Ohio, dat 38 posities opschuift naar nr. 21, en Toledo, Ohio stijgt 30 posities naar Nummer 23.

Bekijk hier de volledige lijst.

Dit jaar wordt de betaalbaarheid van huisvesting het zwaarst gewogen van de zes factoren in de 2022-2023 Best Places to Retire-methodologie, die ook geluk, kwaliteit van de gezondheidszorg, gepensioneerdenbelastingen, wenselijkheid en arbeidsmarktbeoordelingen omvat.

“Nu de hypotheekrente met vaste rente het afgelopen jaar meer dan is verdubbeld, ligt het voor de hand dat een dalende betaalbaarheid zou leiden tot veranderingen in de ranglijst van de Best Places to Retire”, zegt vastgoedeconoom Patrick Duffy.

“Zolang zowel de tarieven als de huizenprijzen hoog zijn, zullen indexen met betrekking tot zaken als geluk of kwaliteit van de gezondheidszorg, hoewel belangrijk, een achterbank nemen voor betaalbaarheid. Voor die gelukkige kopers die contant kunnen kopen, als investeerders, moeten ze er nog steeds rekening mee houden dat de huizenprijzen lager worden aangepast om de stijgende hypotheekrente te compenseren, “zei Duffy.

Nu de hypotheekrente stijgt naar 6% tot 7%, is de betaalbaarheid van hypotheken een serieuze belemmering geworden voor huizenkopers, die ook nog steeds kampen met hoge huizenprijzen. Ondertussen zijn ook de huurprijzen gestegen, waardoor het moeilijk is om grote stijgingen te budgetteren.

Lezen: De betaalbaarheid van woningen daalt tot het laagste niveau sinds 2006. De ‘grote vertraging’ van de vastgoedmarkt is aangebroken, zegt Bank of America

MarketWatch beschikt over zijn eigen tool om te helpen bij het navigeren door pensioenbestemmingen waarmee lezers de keuzes kunnen beperken door een groot aantal gegevens te doorzoeken, van huisvesting en weer tot belastingen en gezondheidszorg tot theater-, wandel- en ambachtelijke brouwerijen. Vind het hulpmiddel hier.

Lezen MarketWatch’s Waar moet ik met pensioen gaan? kolom

Natuurlijk zijn er andere factoren die van invloed zijn op de beslissing om met pensioen te gaan, zoals waar uw vrienden en familie wonen. Er zijn ook genoeg Amerikanen die op hun plaats ouder willen worden en niet willen verhuizen voor hun pensioen – ze willen zeggen waar ze gemeenschap en connecties hebben. Het is een zeer persoonlijke en individuele beslissing.

De zes maatregelen die dit jaar in de US News-ranglijst zijn verwerkt, zijn gewogen op basis van een openbare enquête onder personen in de VS die de pensioengerechtigde leeftijd naderen (45-59 jaar) en degenen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt (60 jaar of ouder) om erachter te komen wat is het belangrijkst als u overweegt waar u met pensioen gaat.

Gegevensbronnen zijn onder meer het US Census Bureau, het Federal Bureau of Investigation, het Bureau of Labor Statistics en Sharecare, evenals de ranglijst van US News Best Hospitals. Best Places to Retire maakt deel uit van het groeiende Real Estate-kanaal van US News, dat ranglijsten, tools en advies biedt om individuen te helpen navigeren op de huizenmarkt, van het verkrijgen van een hypotheek en schatting van de woningwaarde tot het werken met een makelaar en het kopen en verkopen van een huis.

2022-2023 US News Beste plaatsen om met pensioen te gaan – Top 10

1. Lancaster, Pa.

2. Harrisburg, Pa.

3. Pensacola, Florida.

4. Tampa, Florida.

5. York, Pa.

6. Napels, Florida.

7. Daytona Beach, Florida.

8. Ann Arbor, Michigan.

9. Allentown, Pa.

10. Lezen, pa.

Plaats een reactie