Beurs: Fed blijft stabiel

laatste update: 12-2022


JuSun

De Federal Reserve verandert niet snel van toon.

De laatste statistieken en de laatste ‘Fed talk’ laten zien dat de Federal Reserve voet bij stuk houdt.

De Fed lijkt niet geïnteresseerd in praten over het veranderen van haar stuwkracht tot … midden 2023.

Beleggers, horen jullie dat?

De beurs blijft echter wankelen.

Laten we de gegevens eens bekijken.

S&P 500

S&P 500-aandelenindex (Federal Reserve)

De Federal Reserve begon medio maart 2022 met haar verkrappingsprogramma. Meer specifiek veranderde de Fed het beleid tijdens haar vergadering van het Federal Open Market Committee op 15 en 16 maart.

Vanaf dat moment heeft de Federal Reserve haar aandacht vastgehouden en haar inspanningen om de inflatie in de Verenigde Staten terug te dringen niet afgeschaft.

Beleggers op de aandelenmarkt blijven proberen een ander verhaal te vinden, een verhaal dat aangeeft dat de Fed moet “omdraaien” van haar focus op monetaire krapte, maar tot dusver, aan het einde van de inspanning, houdt de Fed nog steeds vast aan haar plan.

Als gevolg van dit gedrag is de “trend” van de aandelenmarkt neerwaarts. De acties van de belegger in reactie op de verschillende verhalen die rondzweven, is volatiliteit.

Dat zien we als we kijken naar de beurscijfers sinds midden maart.

Verhalen

Beleggers vinden tal van andere verhalen over waar de economie en de markten naartoe gaan.

Zo lezen we in de Wall Street Journal:

“Door een vertraging van de inflatie stegen de aandelen vorige week omhoog en daalden de dollar- en obligatierendementen.”

“De S&P heeft vorige week zijn beste resultaat sinds de zomer behaald.”

Bovendien suggereerden de sterke cijfers over de arbeidsmarkt en de detailhandelsverkopen “dat de economie nog een weg te gaan heeft voordat hogere financieringskosten het soort neergang veroorzaken dat de Fed ertoe zou kunnen brengen de koers om te keren.”

Maar: “De verkoop van bestaande huizen in de VS daalde in oktober voor de negende maand op rij….”

Er lijkt gewoon geen duidelijk beeld te zijn van wat er gaande is in de economie.

Het volgende verhaal waar mensen het over hebben, heeft betrekking op de nieuwe prognoses van bedrijfswinsten. De verwachting is dat dit in de komende maanden het geval zal zijn.

Onzekerheid vertroebelt het beeld en de investeringsgemeenschap lijkt nog steeds te geloven dat de Federal Reserve zich zal terugtrekken uit haar strakke monetaire beleid als de vrees voor een marktcrash of andere verstoring begint.

Helaas lijken analisten de mening te hebben dat de heer Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, en de rest van de raad van bestuur. zijn bijzonder gevoelig om deel uit te maken van een ramp.

Gedurende 2000 en 2001 zorgden dhr. Powell en de Fed ervoor dat ze altijd de kant van het monetaire gemak kozen. Ze wilden niet verantwoordelijk worden gehouden voor een crisis.

Het gevoel bestaat dus dat dhr. Powell en de Fed, die zeer gevoelig zijn voor een financieel drama, eerder vroeger dan later zullen “omslaan”.

Twee wolken

Maar zoals ik het zie, zijn er twee echte wolken aan de horizon.

De eerste is dat de rendementscurve op de markt voor staatsobligaties al vrij lang negatief is.

De rentecurve van staatsobligaties werd begin juli dit jaar voor het eerst negatief. Het is steeds negatiever geworden naarmate we de herfst en november zijn ingegaan.

Bijna altijd is de VS in een recessie terechtgekomen, kort nadat de rentecurve negatief was geworden.

Het gokken op een economische recessie is sterker geworden naarmate de rentecurve negatiever is geworden en langer heeft geduurd met een negatieve helling.

Een toekomstige recessie is echt, opnieuw betreft het probleem de timing en de omvang van de komende recessie.

Een tweede wolk over de komende toekomst komt van de markt voor cryptocurrency.

Het faillissement van FTX en de verhalen die aan het licht komen over hoe deze organisatie, waarvan de marktwaarde groeide tot $32 miljard, daarin slaagde, baart zorgen over de hele cryptowereld, een wereld die op weg was naar zijn grote succes in de tijd dat de Federal Reserve pompte miljarden en miljarden dollars in de financiële gemeenschap.

Wat gaat er de komende zes tot twaalf maanden met de cryptocurrency-markt gebeuren?

Als je een beetje zenuwachtig wilt worden, kijk dan eens wat er de afgelopen 12 maanden met de prijs van Bitcoin is gebeurd.

Bitcoin

Bitcoin (federale reserve)

De prijs staat onder druk om verder te dalen, maar niemand weet wat er kan gebeuren als de overheid en regelgevende instanties de Bitcoin-wereld in handen krijgen.

De toekomst?

Voor mij blijft de Federal Reserve de markten domineren.

Mijn kijk op de Fed op dit moment?

De Fed zal het pad van monetaire krapte blijven volgen dat in maart is ingezet.

Aandelenkoersen… omlaag!

Plaats een reactie