Berkshire Hathaway verkleint belang in BYD met meer dan 3 miljoen in Hongkong genoteerde aandelen Door Investing.com

laatste update: 12-2022© Reuters. Berkshire Hathaway verkleint belang in BYD met meer dan 3 miljoen beursgenoteerde aandelen in Hong Kong

Door Michael Elkins

Warren Buffett’s investeringsmaatschappij, Berkshire Hathaway (NYSE:) heeft 3,297 miljoen in Hong Kong genoteerde aandelen van fabrikant van elektrische voertuigen BYD (HK:) verkocht voor $ 71,35 miljoen, meldde Reuters, daarbij verwijzend naar een Hong Kong Stock Exchange-aanvraag.

De indiening bij de Hong Kong Stock Exchange toonde aan dat de verkoop het bezit van Berkshire in de totale uitgegeven H-aandelen van BYD op 1 november verlaagde tot 17,92%, van 18,22%.

De uitverkoop komt op het moment dat Citi Bank het koersdoel voor het aandeel op 640 Hong Kong dollar heeft gesteld – wat op dinsdag een stijging van maar liefst 260% zou hebben opgeleverd, op vrijdag is het een stijging van 225%. Citi schrijft in zijn nota dat het gelooft dat BYD de verkoop van “nieuwe energie”-auto’s met 137 procent zal verhogen ten opzichte van de 1 miljoen auto’s van dit jaar.

BYD-aandelen zijn dit jaar tot nu toe 25% gedaald op de beurs van Hong Kong.

Plaats een reactie