Beleggen in tijden van hoge inflatie en lage economische groei in 2022

laatste update: 11-2022


De economie wordt verscheurd door recessievrees aangewakkerd door hoge inflatie. Dit maakt dat beleggers met een andere bril naar de financiële markten moeten kijken.

We hadden hierover een interessant gesprek met Sam van Value for Life: MOATs. Het rapport dat gespecialiseerd is in bedrijven met een competitief voordeel. Want dit zijn juist enkele van de weinige soorten aandelen die nog wel goed kunnen presteren in dit klimaat.

Value for Life: MOATs is een rapport waar u maar één keer een activatiekost betaalt en daarna levenslang lid blijft. Wil je 250 euro KORTING op dit rapport?

Gebruik dan kortingscode MOATS250 (

00:00 Intro

01:40 Het lijkt er meer en meer op dat we in een langere periode van inflatie terecht komen. Welke invloed heeft dit op de beurs en op financiële markten in het algemeen?

Hier legt Sam uit hoe belangrijk het is om in de juiste ‘asset class’ te zitten. Hierin onderscheiden we 3 macro-economische situatie die ieder hun favoriete ‘asset class’ vereisen:

Lage Inflatie – Hoge Economische Groei (jaren ’80 & ’90): aandelen
Lage Inflatie – Lage Economische Groei (jaren ’00 & ’10): vastgoed en obligaties
Hoge Inflatie – Lage Economische Groei (jaren ’70 & ’20): harde activa

06:00 Welke aandelen doen het wél goed in tijden van hoge inflatie en lage economische groei?

Het gros van de aandelenmarkt en beursindexen zullen het niet goed doen in deze tijden, maar er zijn altijd bedrijven die tegen de stroom in zwemmen.

Dit is dus geen tijdperk om passief te beleggen, maar om actief aan stock picking te doen. Waarbij zeker de juiste MOAT-aandelen interessant zijn.

07:55 Het tijdperk van de groeiaandelen is voorbij en het tijdperk van value aandelen is begonnen. Hoe passen MOAT-aandelen hierin?

09:00 MOAT-aandelen kunnen sneller groeien door hun competitief voordeel. Als er veel inflatie is, stijgen ook de omzet van bedrijven. Kan men hieruit concluderen dat aandelen beschermen tegen inflatie?

13:06 The best protection against inflation is a good business. Hoe beschermen MOAT-aandelen tegen inflatie?

17:00 Wat is het favoriete MOAT-aandeel van dit moment?

Meer weten over Value for Life: MOATs? Kijk hier:

250 euro korting? Activeer hier:

Contact: info@valuejagers.com
********************************************
Disclaimer: Let wel op. De inhoud van deze video mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies of het aanzetten tot het kopen/verkopen van een effect. Doe altijd zelf je huiswerk. Met aandelen kunnen zware verliezen geboekt worden als u niet weet wat u doet.