Beazer Homes: 2022 sterke beugels goed afwerken voor een potentieel zwaar 2023 (NYSE:BZH)

laatste update: 12-2022


Ariël Skelly

Dit artikel is onderzocht en geschreven door January Mbuvi.

Beleggingsthesis

Beazer Homes VS, Inc. (NYSE:BZH) is een Amerikaans bedrijf dat woningen bouwt en verkoopt. Het is actief in een van de belangrijkste en groeiende industrieën van de Verenigde Staten, ter waarde van ongeveer $ 226,8 miljard.

Omvang Amerikaanse woningbouw

IBISWERELD

BZH heeft op 10 november zijn resultaten voor het vierde kwartaal van 2022 vrijgegeven, wat een solide einde van het boekjaar weerspiegelt in vergelijking met 2021. De goede resultaten kunnen voornamelijk te danken zijn aan de hoge huizenprijzen en huren als gevolg van de stijgende vraag naar nieuwe woningen en het beperkte aanbod van woningen/ huizen in het Covid-tijdperk. Ondanks de veelbelovende eindejaarsprestaties van het bedrijf in 2022, zijn de aandelen dramatisch gedaald, met meer dan 42% year-to-date en momenteel verhandeld op slechts $ 3,51 boven het dieptepunt in 52 weken van $ 9,47.

Grafiek
Gegevens door YCharts

Ik denk dat de daling van de aandelenkoersen het initiatief van het management zou kunnen zijn, aangezien het een moeilijk 2023 verwacht. Tijdens het gesprek in het vierde kwartaal van 22 gaf de CEO van het bedrijf toe dat ze een moeilijk 2023 verwachten. uit deze situatie, genomen als voorzorgsmaatregel.

Ik denk dat de succesvolle afronding van 2022 en de voorzichtige start van 2023 een uitstekende voorbereiding zijn op de uitdagingen die in 2023 voor ons liggen. Het bedrijf heeft met succes zijn schuldpositie afgebouwd en behoudt een gezond liquiditeitsniveau in de aanloop naar het fiscale jaar 2023. Deze en andere maatregelen zullen cruciaal zijn om de risico’s te beperken.

Een kijkje op de Markt

De huizensector was nog maar een paar maanden geleden in een stroomversnelling, met torenhoge huizenprijzen, historisch lage hypotheekrentes en een niet-aflatende vraag. Recente rapporten hebben sommige brancheanalisten echter doen concluderen dat er een “huizenrecessie” is begonnen. De verkoop van bestaande huizen daalde in juli met 5,9% ten opzichte van juni, wat de zesde achtereenvolgende maand van daling markeert en een daling van 20% ten opzichte van een jaar eerder. Bovendien hebben ontslagen en een zwakkere groei van de werkgelegenheid de sector getroffen, is het sentiment onder huizenbouwers negatief geworden en zeggen kopers contracten op nu de rente stijgt van 3,3% naar 5,72 procent in 2022.

Gezien deze context verschilt het verhaal voor huiseigenaren, kopers en verkopers. Dit verschil is omdat ze een ontspannen sfeer bieden voor de huiseigenaren. Sta me toe het anders te formuleren: zij zijn de toeschouwers bij het spel tussen huizenverkopers/bouwers en huizenkopers.

Niettemin zijn de effecten van de recessie op kopers en verkopers asymmetrisch. Zelfs als de vraag daalt, blijven de prijzen hoog omdat het aanbod nog steeds laag is. Door stijgende hypotheekrentes en een daling van de verkopen tot het laagste niveau in twee jaar, zijn bouwers steeds terughoudender geworden met het bouwen van nieuwe huizen, waardoor de prijzen hoog bleven.

Doordat kopers zich terugtrokken uit de markt, steeg het aantal geannuleerde woningverkopen in juli naar een nieuw tweejarig record. Ongeveer 63.000 koopcontracten voor huizen werden in juli opgezegd, of ongeveer 16% van alle woningen die die maand een contract kregen. Dat is het grootste percentage mislukte deals over twee jaar, vergeleken met de 15% in juni.

Door de dalende vastgoedmarkt staan ​​verkopers steeds meer onder druk om hun vraagprijzen te verlagen. Economen voorspellen dat de groei van de huizenprijzen de komende kwartalen aanzienlijk zal vertragen en uiteindelijk in 2023 zal stoppen met stijgen.

Het boekjaar 2022 eindigt sterk

Toen het bedrijf zijn resultaten over het laatste kwartaal van 2022 bekendmaakte, waren die veel beter dan die van vorig jaar. De goede resultaten waren, zoals eerder vermeld, vooral te danken aan hoge prijzen voor woningen en hoge huren als gevolg van beperkt aanbod tijdens het Covid-tijdperk. Het is mij een genoegen om investeerders door enkele van de belangrijkste verbeteringen te leiden en uit te leggen waarom ik denk dat ze cruciaal zullen zijn om de recessie te doorstaan.

Ten eerste verbeterde BZH de totale omzet met 8,3% en registreerde $ 2.317 miljoen in 2022FY, een stijging ten opzichte van $ 2.140,3 in 2021. Bovendien hadden ze een stijging van $ 107,4 miljoen in aangepaste EBITDA, een stijging van $ 262,7 in 2021 naar $ 370,1 in 2022, en een nettowinstverbetering van $ 98,5 miljoen.

FY22 resultaten

Q4 ’22 Oproep Presentatie

Ten tweede heeft het bedrijf aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de liquiditeit en het verlagen van de schuldgraad. Het bedrijf heeft een totale liquiditeit van $ 460 miljoen (214,69 miljoen in contanten en de rest als ongebruikte revolver), wat 1,7 keer de totale bedrijfskosten TTM is en een huidige ratio van 8,40 MRQ. Deze liquiditeit is een bewijs dat de financiële gezondheid van het bedrijf op korte termijn robuust zal zijn als het bedrijf 2023 ingaat. Zijn liquiditeit kan zijn bedrijfskosten met 1,7x dekken, en zijn vlottende activa kunnen zijn kortlopende verplichtingen met 8,40x dekken. Dit geeft het bedrijf naar mijn mening een sterke start in 2023.

BZH is nu overgestapt op financiële hefboomwerking en heeft zijn schuld aanzienlijk verlaagd nu het verwachte zware boekjaar 2023 ingaat. Van een totale schuld van $ 1,516 miljard in 2015 heeft het deze consequent met meer dan de helft teruggebracht tot het huidige saldo van $ 0,983 miljard.

Schuldniveaus

Q4 ’22 Oproep Presentatie

Bij het huidige saldo is de schuld 2,67x zijn marktkapitalisatie, wat naar mijn mening gezond is voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf, aangezien het voldoende is om CAPEX te financieren. De aanpak van schuldafbouw zal een enorme zegen zijn voor het bedrijf terwijl het probeert de economische storm te doorstaan, waardoor de rente-uitgaven kunnen worden verlaagd. Bovendien zal het feit dat het bedrijf tot maart 2025 geen vervaldatum van schulden heeft, waarschijnlijk de interesse van potentiële investeerders vergroten.

David Goldberg tijdens het gesprek:

“Zoals Allan in zijn openingscommentaar vermeldde, hebben we ons doel bereikt om de schuld onder de $ 1 miljard te brengen. We sloten het vierde kwartaal af met een schuld van ongeveer $ 980 miljoen, en we hebben nu geen vervaldata tot maart 2025. Onze nettoschuld tot limiet was 45 %, en onze nettoschuld/EBITDA was 2,1 keer, in lijn met onze verwachtingen.”

Gezien deze achtergrond aan het solide einde van 2022, ben ik ervan overtuigd dat het bedrijf een sterke voet aan land heeft in 2023, wat een aanvulling zal zijn op hun voorzichtige intrede in 2023, en dus zeer sterk door de storm zal zeilen.

Voorzichtig stappen in 2023 FY

Met een sombere voorspelling voor de branche, waardoor huizenverkopers hun prijsstelling en andere strategieën opnieuw moeten evalueren, lijkt het managementteam in 2023 voorzichtig te werk te gaan om als beste uit de bus te komen.

David Goldberg weer aan het bellen:

“Nu we fiscaal 2023 ingaan, is onze houding voorzichtig. We zullen reageren naarmate de markt zich ontwikkelt en zullen de vooruitgang die we hebben geboekt met onze evenwichtige groeistrategie niet opofferen..”

De administratie zet een premie op het beschikbaar stellen van woningen tegen redelijke prijzen. Om dit doel te bereiken, is de corporatie van plan om prijsveranderingen voor hun huizen door te voeren door middel van kostenbesparingen, stimuleringsprogramma’s en andere maatregelen. In deze paragraaf zal ik enkele van die initiatieven bespreken.

Om te beginnen is het het kostenbesparingsinitiatief. Het bedrijf wil zowel de materiaalkosten als de indirecte kosten verlagen. Met houtprijzen terug naar pre-Covid, schat het bedrijf een besparing van $ 15.000, wat zich zal vertalen in een vergelijkbare omvang in de verkoopprijs van hun huizen.

Ten tweede is er het hypotheekkeuze-initiatief van het bedrijf. Voordelen zoals Mortgage Choice zijn moeilijk te verkrijgen in de huidige markt. Hypotheekkeuze is gemaakt om ervoor te zorgen dat alleen gerenommeerde kredietverstrekkers meedingen naar de zaken van BZH-kopers. Deze stap houdt in dat haar klanten kunnen profiteren van leenprogramma’s, tariefvergrendeling en buy-downs die niet beschikbaar zouden zijn bij een conventionele interne geldschieter.

Als laatste zijn er de energiezuinige woningen. Woningen gebouwd door BZH voldoen aan of overtreffen de huidige strenge energiecodes voor nieuwbouw en lopen tientallen jaren voor op de markt voor tweedehands woningen in termen van efficiëntie. Dat betekent dat ze geld kunnen besparen op energierekeningen, en dat hun huizen waarschijnlijk hun waarde behouden ondanks de onvermijdelijke stijging van de bouw van milieuvriendelijkere huizen.

Allan Merrill tijdens het gesprek:

Met maandelijkse eigendomskosten en wederverkoopwaarde die centraal staan ​​in de meeste gesprekken met kopers, is ons streven naar energie-efficiëntie een groot voordeel.”

Ondanks de uitdagingen in 2023 heb ik alle vertrouwen in het vermogen van Beazer Homes USA, Inc. om te overleven en te gedijen door te profiteren van zijn unieke concurrentievoordelen. Ik denk dat het bedrijf er bovenop komt!

Conclusie

De prognose voor de Amerikaanse thuissector is somber, met opzeggingen van contracten en stijgende hypotheekrentes. Analisten zeggen dat het probleem een ​​recessie heeft veroorzaakt. Het management van het bedrijf lijkt door strategische inspanningen goed voorbereid op 2023. De uitstekende FY-finish van BZH in 2022 geeft hen een sterke landingsvoet in 2023, en ik geloof dat ze zullen zegevieren. Ik raad het bedrijf daarom aan bij elke woninginvesteerder. Beazer Homes USA, Inc. zal hoogstwaarschijnlijk de recessie overleven; dus het is de moeite waard om in te investeren.

Plaats een reactie