Baidu’s Hong Kong-aandelen herstellen terwijl gebruikers ChatGPT-achtige Ernie-bot van Reuters testen

laatste update: 03-2023©Reuters. Baidu’s mede-oprichter en Chief Executive Officer (CEO) Robin Li demonstreert door Baidu door kunstmatige intelligentie aangedreven chatbot, bekend als Ernie Bot, tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van het bedrijf in Peking, China, 16 maart 2023. REUTERS/Tingshu Wang

Door Eduardo Baptista en Jason Xue

BEIJING/SHANGHAI (Reuters) – De in Hong Kong genoteerde aandelen in het Chinese Baidu (NASDAQ:) stegen vrijdag met 15,7% toen gebruikers vertelden over hun ervaringen met de Ernie-bot, waarbij ze de verliezen van een dag eerder goedmaakten als gevolg van de lancering van de chatbot, die niet lukte indruk maken.

Donderdag bekeken kijkers van de presentatie van de Chinese zoekmachinegigant het ontbreken van een live demonstratie en een openbare lancering door het bedrijf, en vergeleken dit ongunstig met de mogelijkheden en de gratis te gebruiken lancering van ChatGPT van het Amerikaanse onderzoekslaboratorium OpenAI in november.

Maar enkele van de weinige gebruikers die uitnodigingscodes ontvingen om Ernie later op de dag te proberen, begonnen tests van de Chinese chatbot te posten en livestreamen en een vergelijking te maken met Amerikaanse chatbots zoals de Bing-chatbot van Microsoft (NASDAQ:). , die wordt aangedreven door ChatGPT-technologie.

Een gebruiker beschreef op het socialemediaplatform Weibo (NASDAQ:) hoe Ernie een vraag over de status van de Hongkongse filosoof Zhang Jinqing nauwkeurig had beantwoord.

“Het antwoord was OK”, zei de gebruiker.

“Er is een duidelijke kloof tussen Ernie bot en Bing, maar die is niet waanzinnig groot, in bepaalde vragen presteerde (Ernie) zelfs beter dan Bing”, aldus een Weibo-bericht van techblogger Chapingjun, die meer dan 2,4 miljoen volgers heeft.

Analisten zeiden ook dat de aanvankelijke teleurstelling die de markt na de lancering voelde, werd getemperd door het besef dat de Chinese zoekmachinegigant nog steeds het best geplaatst was om China’s sterkste rivaal voor ChatGPT op te bouwen.

“De vraag van de markt naar de industriële toepassing van algemene grootschalige modellen wordt snel gestimuleerd en (Baidu) zal naar verwachting vertrouwen op historische accumulatie en first-mover-voordelen om snel gebruikers en gegevens te verwerven”, aldus CITIC Securities in een onderzoeksnota op Vrijdag.

Meer dan 75.000 zakelijke gebruikers hebben een proefversie aangevraagd van een Ernie API ontwikkeld door Baidu Cloud, zei het Chinese bedrijf in een video die vrijdag op zijn officiële WeChat-account is gepubliceerd.

Plaats een reactie