Baidu zal ‘zeer binnenkort’ officieel het generatieve AI-model lanceren, zegt CEO By Reuters©Reuters. BESTAND FOTO-Baidu’s mede-oprichter en CEO Robin Li spreekt tijdens de vijfde World Internet Conference (WIC) in Wuzhen, provincie Zhejiang, China, 20 oktober 2019. REUTERS/Aly Song

BEIJING (Reuters) – De CEO van de Chinese zoekmachine Baidu (NASDAQ:)’s CEO Robin Li zei vrijdag dat het bedrijf “zeer binnenkort” officieel Ernie 3.5 zal lanceren, een generatief AI-groottalig model dat Baidu’s ChatGPT-achtige app zal aandrijven Ernie Bot en upgrade zijn zoekmachine.

Li maakte de aankondiging op het Zhongguancun Forum, een van China’s meest bekende technologieforums, ongeveer twee maanden nadat Ernie Bot voor het eerst aan het publiek werd getoond met gemengde recensies.

Sindsdien zijn Ernie Bot en andere producten die worden aangedreven door het generatieve AI-model voor grote talen van het bedrijf in proefmodus gebleven, waarbij een select aantal bedrijven en gebruikers is uitgenodigd om de producten te testen en feedback te geven.

Plaats een reactie