Australië’s InvoCare krijgt een hoger bod van $ 1,3 miljard van TPG, aandelen stijgen door Reuters

laatste update: 05-2023©Reuters.

Door Scott Murdoch en Himanshi Akhand

(Reuters) -Australia’s InvoCare Ltd-aandelen stegen maandag met bijna 12% nadat het een hoger bod van A $ 1,86 miljard ($ 1,26 miljard) had onthuld van de wereldwijde private-equityfirma TPG, slechts enkele weken nadat het een lager bod had afgewezen, zei het, zei het ondergewaardeerde uitvaartdiensten aanbieder.

De aandelen van InvoCare stegen tot A$ 12,36 om 0424 GMT en presteerden beter dan de bredere Australische markt, die tijdens de middagsessie slechts 0,07% steeg.

TPG diende een volledig contant bod van $ A13 per aandeel in, wat 2,7% hoger was dan het vorige bod van $ A12,65 dat was afgewezen door het bestuur van InvoCare.

Australië is in opkomst als een hotspot voor deals in de Aziatische regio, waar de dealmaking-activiteit gematigd blijft.

De transactie van InvoCare was de derde $ 1 miljard plus corporate buy-out in Australië die maandag werd aangekondigd, nadat Newcrest zei dat het overeenstemming had bereikt met de overname van $ 17,8 miljard door Newmont Corporation. Aristocrat Leisure zei dat het $ 1 miljard zou besteden aan de aankoop van het op Nasdaq genoteerde softwarebedrijf NeoGames SA.

Het bod van A$13 per aandeel vertegenwoordigt een premie van 17,2% ten opzichte van de laatste slotkoers van InvoCare en is inclusief een speciaal dividend van maximaal ongeveer 60 Australische cent per aandeel.

TPG is de grootste aandeelhouder van InvoCare, met een belang van ongeveer 19,2% in het bedrijf.

InvoCare zei dat TPG overweegt een scrip-optie te creëren voor investeerders om een ​​deel van hun aandelenbezit over te dragen naar een geprivatiseerd InvoCare.

Vorige maand trok TPG zijn uitkoopbod in nadat het geen toegang had gekregen tot de boeken van het in New South Wales gevestigde bedrijf na het indicatieve bod van A$12,65 per aandeel – destijds een premie van 41,3%.

InvoCare zei maandag dat het had ingestemd om TPG de kans te geven om op exclusieve basis een due diligence van vijf weken uit te voeren om een ​​bindend bod uit te brengen.

Het bedrijf is van plan aandeelhouders aan te bevelen om voor het laatste bod van TPG te stemmen als het een bindende deal wordt, voegde InvoCare eraan toe.

($ 1 = 1,4743 Australische dollars)

Plaats een reactie