AppLovin, Unity-aandelen stijgen, maar analisten zijn nog steeds voorzichtig

laatste update: 05-2023


De aandelen AppLovin Corp. en Unity Software Inc. stegen donderdag nadat beide bedrijven voor het genereren van inkomsten met apps beter dan verwachte resultaten en prognoses op woensdag lieten zien, maar analisten waren voorzichtig over hoe snel de markt voor mobiele advertenties zich herstelde.

AppLov’s APP,
+23,53%
aandelen stegen maar liefst 29% tot een intraday-hoogtepunt van $ 23 tot meer dan het dubbele van hun prijs tot nu toe, en eindigden met 23,5% op $ 22. Eenheid U,
+12,94%
aandelen stegen maar liefst 14% tot een intraday-hoogtepunt van $ 32,78, eindigden met 13% op $ 32,46 en zijn tot nu toe met 13,5% gestegen. Ter vergelijking: de S&P 500-index SPX,
-0,17%
is meer dan 7% gestegen, en de technologiezware Nasdaq Composite Index COMP,
+0,18%
is dit jaar met 17,5% gestegen.

Jefferies-analist Andrew Uerkwitz zei dat zowel Unity als AppLovin een bodem voorbij waren en de lage lat voor hen vrijmaakte, maar zei dat hij voorzichtig bleef totdat hij meer tekenen van herstel zag. Uerkwitz heeft een hold-rating en een koersdoel van $ 20 op AppLovin, en een underperform-rating op Unity en een koersdoel van $ 24.

Lezen: EA’s aandeel vangt downgrade omdat geblokkeerde Microsoft-deal ‘afhaalpremie’ elimineert

“Beter dan gevreesd, dieptepunten en efficiëntie waren de belangrijkste punten voor de markt voor mobiele advertenties”, zei Uerkwitz. “We zijn het erover eens dat de mobiele markt niet verslechtert, maar we hebben momenteel moeite om bewijs te zien van een terugkeer naar dubbelcijferige omzetgroei.

“Commentaar van zowel Unity als Applovin geeft aan dat de markt voor mobiele games mogelijk een dieptepunt bereikt en, als dat zo is, in de toekomst weer enkele cijfers kan groeien”, zei Uerkwitz, opmerkend “weinig bewijs van een terugkeer naar betekenisvolle groei.”

Lezen: EA-aandelen stijgen op recordboekingen, sterke vooruitzichten

“Is dit stap 1 van het herstel van de app-economie?” Vroeg Morgan Stanley-analist Matthew Cost in een notitie van donderdag. Cost heeft een gelijk gewicht voor beide aandelen, samen met een koersdoel van $ 28 voor Unity en een doel van $ 17,50 voor AppLovin.

“Vanaf het einde van ’22 hebben we een duidelijke versnelling gezien in de groei van de consumentenbestedingen aan in-app-aankopen voor mobiele games”, zei Cost, erop wijzend dat Activision Blizzard Inc.’s ATVI,
+1,37%
King mobiele divisie, Playtika Holding Corp. PLTK,
+1,33%,
SciPlay Corp.SCPL,
-1,07%
en Playstudios Inc. MYPS,
-0,45%
allemaal rapporteerden ze in het eerste kwartaal opnieuw versnelde in-app-aankopen.

“Dat gezegd hebbende, we zijn voorzichtig gebleven met de snelheid waarmee dit vroege stadium [in-app purchase] herstel zou de markt voor in-app-advertenties kunnen overdragen, “zei Cost. “Wij zijn van mening dat de resultaten tot nu toe in deze inkomstencyclus die voorzichtigheid hebben bevestigd.”

De sector zal zich uiteindelijk herstellen, zei Cost, maar hij verwacht pas in de eerste helft van 2024 een “significante” groei.

Terug in februari: Het aandeel Unity Software daalt omdat herstel van mobiele advertenties in 2023 niet wordt verwacht

Van de 23 analisten die AppLovin dekken, hebben er 12 koopbeoordelingen, 10 hebben houdbeoordelingen en één heeft een verkoopbeoordeling, samen met een gemiddelde richtprijs van $ 23,09, een stijging ten opzichte van een eerdere $ 20,12, volgens FactSet-gegevens.

Van de 24 die Unity dekken, hebben er 11 een kooprating, 10 een hold-rating en drie een verkooprating, samen met een gemiddeld koersdoel van $ 36,89.

Plaats een reactie