Apple, Meta, Costco, Marvell, C3.ai en meer

laatste update: 03-2023


Een deelnemer draagt ​​een Oculus Quest 2 virtual reality (VR)-headset van Meta Platforms Inc. op de Telefonica SA-stand op dag twee van het Mobile World Congress in de Fira de Barcelona-locatie in Barcelona, ​​Spanje, op dinsdag 28 februari 2023.

Engel Garcia | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Meta De aandelen van de techgigant stegen met meer dan 5% nadat de techgigant een dramatische prijsdaling aankondigde voor zijn duurdere virtual reality-headset, de Quest Pro. Wall Street werd ook optimistisch over het kunstmatige intelligentiepotentieel van Meta. Barclays noemde Meta een van de AI-begunstigden, terwijl Morgan Stanley het bedrijf opnam als een topkeuze in de ruimte, en zei dat de technologie op een keerpunt staat.

Appel De technologiegigant ging 2,6% vooruit nadat Morgan Stanley zijn beoordeling als beste keuze herhaalde en opmerkte dat het aandeel het komende jaar een “katalysatorrijk evenementenpad” heeft. Het bedrijf voorspelt dat het aandeel in de komende 12 maanden meer dan 20% zou kunnen stijgen.

Costco groothandel De aandelen van de detailhandelaar daalden met 3,4% nadat de resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. De groothandelaar rapporteerde een omzet van $ 55,27 miljard, minder dan de consensusschatting van $ 55,54 miljard, volgens Refinitiv.

Hormel Foods De aandelen van het voedselverwerkende bedrijf daalden met 2,7% nadat JPMorgan een downgrade naar onderwogen voor neutraal had afgegeven. Het bedrijf zei dat de aandelen van de spammaker nog niet “volledig risicovrij” zijn.

Marvell-technologie — Het chipaandeel verloor 7,3% nadat Marvell Technology gemengde kwartaalresultaten rapporteerde en zwakke vooruitzichten gaf. Het bedrijf zei dat het een winst voor het eerste kwartaal van 29 cent verwacht, minder dan de verwachte 41 cent, volgens StreetAccount. Voorraadcorrecties en de daaruit voortvloeiende kosten zijn hier debet aan, maar het management verwacht dat de tegenwind later in het jaar zal afnemen.

Eerste zonne-energie De voorraad zonne-energie won 5% nadat UBS zei dat het een van de grootste begunstigden zou zijn van de gedekte aandelen van de Inflation Reduction Act.

Asana – Asana-aandelen stegen met 9% nadat DA Davidson de softwarevoorraad had geüpgraded om van neutraal te kopen. “Sensor Tower-app-gegevens voor Asana laten een aanhoudende groei van actieve gebruikers en een duidelijke versnelling van downloads zien”, aldus het bedrijf.

Bommel – Aandelen van de aanbieder van datingapps daalden met 9,1%. De stap komt nadat Bumble had aangekondigd dat het een secundaire aanbieding van 13,75 miljoen aandelen van zijn gewone aandelen zou prijzen voor $ 22,80 per aandeel. Tot de verkopende partijen behoren bepaalde aandeelhouders die gelieerd zijn aan Blackstone en de oprichter van Bumble, Whitney Wolfe Herd.

Broadcom — De aandelen van de chipmaker stegen met 5% dankzij een beter dan verwacht kwartaalrapport. Broadcom verdiende $ 10,33 per aandeel op een omzet van $ 8,92 miljard. Analisten rekenden op een winst van $10,10 per aandeel op een omzet van $8,92 miljard. Het bedrijf gaf ook fiscale richtlijnen voor het tweede kwartaal af die de verwachtingen overtroffen.

Integrale advertentiewetenschap — De aandelen stegen met 10% nadat het digitale advertentiebedrijf in het vierde kwartaal een winst- en omzetgroei had neergezet. De omzet bedroeg $ 117,4 miljoen, waarmee StreetAccount de consensusschatting van $ 111,3 miljoen overtrof. De winst over het vierde kwartaal van $ 40 miljoen overtrof ook de schattingen van $ 36,9 miljoen. Integral Ad Science plaatste ook een hogere voorspelling voor het eerste kwartaal dan wat FactSet-analisten hadden verwacht.

Zscaler De aandelen van het cyberbeveiligingsbedrijf daalden bijna 10%, ondanks dat Zscaler een sterker dan verwacht eerste kwartaal rapporteerde. Het bedrijf verdiende volgens Refinitiv een gecorrigeerde 37 cent per aandeel, meer dan de 29 cent die door analisten werd verwacht. De richtlijnen voor facturering waren echter een punt van zorg op Wall Street, waarbij Stifel-analist Adam Borg in een notitie aan klanten zei dat de richtlijnen “gedempt” waren.

C3.ai — De aandelen van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie stegen met 30% nadat de resultaten van het fiscale derde kwartaal de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Het bedrijf rapporteerde een verlies van 6 cent per aandeel, vergeleken met de schattingen van Refinitiv-analisten voor een verlies van 22 cent. Het boekte ook een omzet van $ 66,7 miljoen, waarmee het de verwachtingen van $ 64,2 miljoen overtrof.

Norwegian Cruise Line Holdings De aandelen van de cruisemaatschappij stegen met meer dan 3% en bleven herstellen van een daling na de winst. Norwegian daalde dinsdag meer dan 10% na het rapporteren van een groter dan verwacht verlies voor het vierde kwartaal, maar het aandeel heeft nu het grootste deel van die daling teruggekregen.

JBG Smith-eigenschappen Aandelen voor de vastgoedbeleggingstrust en -bouwer daalden met 6,2% nadat Amazon had aangekondigd dat het de bouw van zijn hoofdkantoor in Virginia zou onderbreken.

Samsara — De aandelen van het internet of things-bedrijf stegen met meer dan 18,8% dankzij beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal. Het aandeel kreeg ook een boost van managementcommentaar dat wees op een break-even vrije cashflow tegen het einde van het jaar.

– CNBC’s Jesse Pound, Yun Li, Michelle Fox, Fred Imbert en Darla Mercado en Alex Harring droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie