Apple, Manchester United, Activision Blizzard en meer

laatste update: 12-2022


Het Microsoft-logo is te zien op een smartphone die op het weergegeven Activision Blizzard-logo is geplaatst in deze illustratie, gemaakt op 18 januari 2022.

Dobbelstenen Ruvic | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op vrijdag.

Appel — De voorraad van Apple daalde vrijdag met 2% na protesten eerder deze week bij de belangrijkste Foxconn-leverancier van de iPhone-maker in China. Analisten en investeerders vreesden ook dat recente productiestops in het land na een heropleving van Covid-19 de bevoorrading tijdens de feestdagen zouden kunnen aantasten.

Activision Blizzard – De aandelen van het videogamebedrijf daalden met meer dan 4% nadat Politico meldde dat de Federal Trade Commission waarschijnlijk een rechtszaak zal aanspannen om de overname van Activision Blizzard van $ 69 miljard door Microsoft te blokkeren.

Manchester United — De aandelen van Manchester United stegen met meer dan 16%, voortbouwend op de eerdere winsten van deze week na het nieuws dat de eigenaren van het voetbalteam een ​​mogelijke verkoop afwegen.

Coupa-software – De aandelen van het softwarebedrijf stegen met 7, voortbouwend op een stijging van 28,9% op woensdag nadat Bloomberg meldde dat Vista Equity Partners een overname van Coupa onderzoekt.

Kano – De aandelenkoers van het bedrijf voor elektrische voertuigen werd 6,5% hoger verhandeld nadat uit een aanvraag van de Securities and Exchange Commission bleek dat CEO Tony Aquila aandelen had gekocht. Hij kocht op 21 november meer dan 9 miljoen aandelen voor $ 1,11 per stuk, ter waarde van ongeveer $ 10 miljoen. De helft van die aandelen werd rechtstreeks gekocht, terwijl AFV Partners, de firma van Aquila, de andere helft kocht.

Grindr — De LGBTQ-dating-app daalde met 6% en zette een week van verliezen voort na de rally van 18 november, de eerste dag onder de nieuwe ticker post-SPAC. Het is nu meer dan 40% van waar het debuteerde en meer dan 85% van het hoge niveau van de eerste rally.

Lufax Holding – In de VS genoteerde aandelen van het Chinese fintech-bedrijf kelderden vrijdag met 20%. Lufax rapporteerde eerder deze week teleurstellende winstresultaten, die gepaard gingen met neerwaartse bijstellingen en koersdoelverlagingen bij sommige Wall Street-firma’s. JPMorgan verlaagde vrijdag de waarde van aandelen van overwogen naar onderwogen en verlaagde het koersdoel voor het aandeel.

Algemeen — De aandelen van de generatorfabrikant daalden vrijdag met 1% nadat Argus Research het aandeel had verlaagd van kopen naar houden. Argus zei in een notitie dat problemen met de toeleveringsketen zullen wegen op de prestaties van Generac “voor de komende kwartalen” en dat het aandeel het verdient om op een slechtere multiple te worden verhandeld in vergelijking met zijn collega’s.

– Alex Harring, Jesse Pound, Yun Li en Darla Mercado van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie