Apple, Lyft, Carvana, VF Corp en meer

laatste update: 05-2023


Klanten winkelen op 28 november 2022 in een Apple Store in Chicago, Illinois.

Scott Olson | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

caravan – De verkoper van gebruikte auto’s zag de aandelen met 28% stijgen nadat het bedrijf zei dat het verwacht een positieve gecorrigeerde winst te behalen in het tweede kwartaal van dit jaar, wat eerder zou zijn dan eerder vermeld. Volgens Refinitiv boekte Carvana donderdag een kleiner dan verwacht verlies. Het bedrijf heeft gewerkt aan het verlagen van de kosten, het beperken van verliezen en het verhogen van de winst per voertuig nadat de voorraad in 2022 met ongeveer 98% was gedaald.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Appel – De techgigant ging ruim 4% vooruit. Op donderdag rapporteerde Apple beter dan verwachte inkomsten en inkomsten voor het fiscale tweede kwartaal, volgens Refinitiv, gedreven door sterker dan verwachte verkoop van iPhones. Het bedrijf was ook sterk in opkomende markten en verbeterde het aanbod.

Lyft – Het aandeel in de rideshare-gigant daalde vrijdag met 21%, na een dag eerder de kwartaalresultaten te hebben gerapporteerd. Zwakke forward guidance zorgde ervoor dat het aandeel daalde en wakkerde de zorgen van investeerders aan. Het bedrijf overtrof de verwachtingen op het gebied van omzet.

Muntbasis – De aandelen van het cryptocurrency-platform stegen met 17% nadat Wedbush eerder op vrijdag een outperform-rating voor het aandeel herhaalde. Het bedrijf rapporteerde een dag eerder beats op kwartaalresultaten, met een kleiner dan verwacht verlies van 34 cent per aandeel.

Nvidia – Aandelen van Nvidia stegen met 3%. De actie kwam nadat een Microsoft-woordvoerder in een Bloomberg-rapport ontkende dat AMD deel uitmaakt van zijn Athena kunstmatige intelligentie-chipproject.

VF Corp – Het moederbedrijf The North Face en Vans steeg met 4%. Wells Fargo verhoogde het aandeel van ondergewicht naar een gelijk gewicht en zei dat groene scheuten voor Vans steeds moeilijker te negeren waren.

Tesla, Helder – Beide fabrikanten van elektrische voertuigen waren hoger tijdens de middaghandel, waarbij Tesla 4% won en Lucid 5%. Ondertussen verhoogde Tesla eerder op vrijdag de prijzen voor twee high-end voertuigen in China. Lucid komt op 8 mei met kwartaalresultaten en analisten die door FactSet zijn ondervraagd, voorspellen een verlies van 39 cent per aandeel.

Bevestigen – Het bedrijf voor termijnbetalingen voegde vrijdag 16% toe. Affirm zal op 9 mei kwartaalcijfers rapporteren en analisten verwachten dat het bedrijf volgens FactSet een verlies van 85 cent per aandeel zal boeken.

Pac WestWesterse Alliantie, Zion Bancorp — Regionale bankaandelen herstelden zich op vrijdag en maakten een deel van de verliezen van de groep van eerder in de week goed. De aandelen van PacWest stegen met meer dan 70%. Western Alliance won 45% na een upgrade door JPMorgan. Zions Bancorp en Comerica werden ook opgewaardeerd door JPMorgan, respectievelijk met 21% en 17%.

– CNBC’s Jesse Pound, Alex Harring, Tanaya Macheel en Michelle Fox Theobald droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie