Apple-leverancier Foxconn om de vooruitzichten bij te werken nadat de COVID-beperkingen in China door Reuters

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Een vrouw met een paraplu loopt langs het logo van Foxconn buiten een bedrijfsgebouw in Taipei, Taiwan 31 oktober 2022. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/File Photo

TAIPEI (Reuters) – Apple Inc (NASDAQ:) leverancier en iPhone-assembleur Foxconn is van plan zijn vooruitzichten voor het vierde kwartaal op donderdag bij te werken, nadat hij deze week had gewaarschuwd voor de impact van COVID-19-beperkingen in een grote fabriek in het Chinese Zhengzhou.

Foxconn’s belangrijkste fabriek in Zhengzhou in centraal China, waar ongeveer 200.000 mensen werken, is opgeschrikt door onvrede over de strenge maatregelen om de verspreiding van COVID-19 in te dammen, waarbij veel werknemers de site ontvluchtten.

De afsluiting eindigde op woensdag, hoewel Foxconn zei dat het “closed loop”-activiteiten handhaafde, verwijzend naar een bubbelachtige regeling die gewoonlijk wordt opgelegd als onderdeel van viruspreventiemaatregelen in China, waar werknemers geïsoleerd slapen, leven en werken van de rest van de wereld.

Foxconn zei maandag dat het eraan werkt om de volledige productie daar zo snel mogelijk te hervatten, en, nadat het eerder had geleid tot “voorzichtig optimisme” in het vierde kwartaal, zei het zijn vooruitzichten “naar beneden te herzien” gezien de gebeurtenissen in Zhengzhou, hoewel het geen details gaf .

Foxconn zal donderdag om 0700 GMT zijn resultaten over het derde kwartaal bekendmaken, waarbij analisten een gemiddelde winst verwachten van T$ 41,3 miljard, volgens Refinitiv, een stijging van 11,7% op jaarbasis, profiterend van de aanhoudende vraag naar hoogwaardige consumentenelektronica en datacenters.

Het bedrijf zei dat het ook een update zal geven over zijn visie voor het huidige kwartaal; hoewel het geen cijfermatige vooruitzichten biedt, alleen een brede prognose in termen van de algemene richting.

Een bron die bekend is met de zaak zei dat Foxconn ernaar streeft om tegen de tweede helft van november de volledige productie in zijn fabriek in Zhengzhou te hervatten.

Apple zei maandag dat het lagere leveringen van high-end iPhone 14-modellen verwacht dan eerder werd verwacht, na een aanzienlijke productieverlaging in de door virussen aangetaste fabriek in China, waardoor de verkoopvooruitzichten voor de eindejaarsperiode werden gedempt.

Het vierde kwartaal is van oudsher het hete seizoen voor Taiwanese technologiebedrijven, die zich haasten om mobiele telefoons, tablets en andere elektronica te leveren voor de eindejaarsperiode op de westerse markten.

De aandelen in Foxconn, formeel Hon Hai Precision Industry Co Ltd genoemd, sloten woensdag 2,5% hoger, beter dan de stijging van 2,2% van de bredere markt.

Het aandeel is dit jaar tot nu toe 1,4% gedaald.

Plaats een reactie