Amerikaanse rechter verleent voorlopige goedkeuring aan Juul-consumentenschikking door Reuters

laatste update: 02-2023©Reuters. FILE FOTO: Juul e-sigaretten zijn te zien op de toonbank van een vape-winkel in Santa Monica, Californië, VS, 23 juni 2022. REUTERS/Lucy Nicholson

(Reuters) – Juul Labs Inc heeft vrijdag de voorlopige goedkeuring van de rechtbank verkregen voor een schikking van $ 255 miljoen waarmee claims van consumenten worden opgelost dat het op bedrieglijke wijze e-sigaretten op de markt heeft gebracht, terwijl het bedrijf duizenden rechtszaken probeert op te lossen.

De Amerikaanse districtsrechter William Orrick in San Francisco zei dat de voorgestelde class action-schikking voor het oplossen van claims van consumenten die zeiden dat ze te veel betaalden voor Juul’s vapenproducten “eerlijk, redelijk en adequaat” was, volgens een rechtszaak.

De schikking maakt deel uit van een grotere, wereldwijde overeenkomst van Juul om duizenden rechtszaken op te lossen door schooldistricten, lokale overheden en individuen die het ervan beschuldigen bij te dragen aan een vapenepidemie onder jongeren.

Het bedrijf zei vorige maand dat het schikkingen had getroffen met ongeveer 10.000 eisers voor meer dan 5.000 zaken. Het heeft niet gezegd hoeveel het zal betalen, hoewel de Wall Street Journal meldde dat de deal wordt gewaardeerd op $ 1,7 miljard.

De class action-schikking lost claims op van mensen die zeggen dat ze minder zouden hebben betaald, of de e-sigaretten helemaal niet hadden gekocht, als Juul de verslavende werking van de producten niet had gebagatelliseerd en tieners niet had aangesproken via campagnes op sociale media en andere middelen.

Juul reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Gedeeltelijk eigendom van Marlboro maker Altria Groep (NYSE:) Inc, stemde Juul er in september mee in om $ 438,5 miljoen te betalen om claims te schikken van 34 Amerikaanse staten en territoria die zeiden dat het bedrijf zich richtte op minderjarige kopers en de risico’s van zijn producten bagatelliseerde.

De Amerikaanse Food and Drug Administration verbood in juni kortstondig de e-sigaretten van Juul, hoewel het de bestelling later in de wacht zette na een beroep.

Plaats een reactie