Amerikaanse aandelen zijn gemengd nu de rente op staatsobligaties stijgt Door Investing.com

laatste update: 03-2023©Reuters.

Door Liz Moyer

Investing.com — Amerikaanse aandelen waren gemengd toen de rente op staatsobligaties piekte op basis van de vooruitzichten voor hogere rentetarieven voor langere tijd.

Om 10:15 ET was de koers 124 punten of 0,4% gestegen, terwijl de koers 0,2% was gedaald en 0,5% was gedaald.

Het steeg tot boven de 4% en bereikte het hoogste punt in vier maanden toen beleggers erop wedden dat de Federal Reserve het beleid restrictief zou houden. En het bereikte 4,94%, een hoogste punt in 15 jaar, volgens Reuters.

Verse gegevens over de arbeidsmarkt wakkeren het vuur aan. vorige week opnieuw gedaald omdat de arbeidsmarkt verrassend sterk blijft.

De Fed ziet de krapte op de arbeidsmarkt als een van de factoren die zij gebruikt om beleidsbeslissingen te nemen. De meesten verwachten ten minste nog twee renteverhogingen van elk een kwart procentpunt in maart en mei. Sommige futures-handelaren zijn begonnen te wedden op een stijging van een half punt.

Fed-functionarissen die de afgelopen dagen spraken, hebben de noodzaak benadrukt om door te gaan met het verhogen van de rente om af te koelen. Een ander belangrijk gegevenspunt komt volgende week, wanneer de regering de cijfers voor februari vrijgeeft.

De aandelen van Tesla, Inc. (NASDAQ:) daalden met 6% nadat de dag van de belegger licht was over details over een mogelijk nieuw, goedkoper voertuig, hoewel CEO Elon Musk wel bevestigde dat het bedrijf een nieuwe fabriek in Mexico zal bouwen.

De aandelen van Salesforce, Inc. (NYSE:) stegen met meer dan 12% nadat de maker van bedrijfssoftware optimistische inkomsten voor het eerste kwartaal voorspelde en de terugkoop van eigen aandelen opvoerde tot $20 miljard.

Silvergate Capital Corp. (NYSE:) zakte met meer dan 40% nadat de crypto-geldschieter zijn jaarverslag uitstelde en zei dat het zijn vermogen om te opereren analyseerde.

Olie steeg. steeg met 0,7% tot $78,22 per vat en ruwe olie steeg met 0,5% tot $84,72 per vat. daalde met 0,1% tot $ 1843.

Plaats een reactie