Amerikaans bureau klaagt Exxon aan wegens discriminatie na stroppen gevonden in fabriek By Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Een logo van de Exxon Mobil Corp is te zien op de Rio Oil and Gas Expo and Conference in Rio de Janeiro, Brazilië, 24 september 2018. REUTERS/Sergio Moraes/File Photo/File Photo

(Reuters) – Exxon Mobil Corp (NYSE:) is donderdag door een Amerikaanse federale instantie aangeklaagd wegens rassendiscriminatie, met beschuldigingen dat de oliemaatschappij werknemers niet had beschermd tegen intimidatie nadat in 2020 stroppen waren gevonden in een van zijn faciliteiten.

De Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) zei in een verklaring dat een zwarte medewerker van de chemische fabriek van Exxon in Baton Rouge, Louisiana, in januari 2020 een beulsstrop vond op zijn werkterrein.

Het EEOC zei dat Exxon ten tijde van dit rapport al op de hoogte was van drie andere dergelijke gevallen van stroppen die werden tentoongesteld in het complex en een nabijgelegen raffinaderij, en dat later in 2020 een vijfde strop werd gemeld.

Volgens het EEOC heeft Exxon een aantal van deze incidenten onderzocht, maar niet alle, en “nagelaten om redelijkerwijs berekende maatregelen te nemen om de intimidatie te beëindigen”.

Het federale agentschap beweerde dat de acties en nalatigheden van Exxon met betrekking tot de stropincidenten “een raciaal vijandige werkomgeving creëerden”.

Exxon zei het niet eens te zijn met de bevindingen en beschuldigingen van het EEOC.

“We moedigen werknemers aan om dit soort claims te melden, en we hebben het grondig onderzocht. De symbolen van haat zijn onaanvaardbaar, beledigend en in strijd met ons bedrijfsbeleid”, zei Exxon in een verklaring.

Plaats een reactie