Americanas van Brazilië vraagt ​​financiering van ten minste $ 197 miljoen – ingediend door Reuters in 2023

laatste update: 03-2023©Reuters. FILE FOTO: Mensen lopen voor een Lojas Americanas-winkel in Brasilia, Brazilië, 12 januari 2023. REUTERS/Ueslei Marcelino/File Photo

(Reuters) – De Braziliaanse retailer Americanas SA heeft in het kader van zijn faillissementsprocedure een financiering van ten minste 1 miljard reais ($ 197,12 miljoen) aangevraagd, volgens een effectenaanvraag dinsdag.

De financiering is bedoeld om het bedrijf te helpen de “normale gang van zaken te handhaven en zijn liquiditeit te versterken”, aldus het bedrijf.

Americanas, gesteund door het miljardairtrio dat investeringsmaatschappij 3G Capital oprichtte, ging deze maand failliet nadat ze “inconsistenties” in de boekhouding had onthuld, waardoor topinvesteerders zoals BlackRock (NYSE:) en Capital Group hun posities in het bedrijf terugschroefden.

Het voegde eraan toe dat het in gesprek was met referentie-aandeelhouders – de Braziliaanse miljardairs Jorge Paulo Lemann, Marcel Telles en Carlos Alberto Sicupira, de oprichters van 3G Capital – over de mogelijkheid dat zij intekenen op het volledige financieringsminimum.

($ 1 = 5,0731 reais)

Plaats een reactie