American Airlines meldt geen invloed op inkomsten door NEA-uitspraak door Reuters

laatste update: 06-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Een Airbus A321-200-vliegtuig van American Airlines stijgt op 28 maart 2018 op vanaf Los Angeles International Airport (LAX) in Los Angeles, Californië, VS. REUTERS/Mike Blake

(Reuters) – Chief Financial Officer Devon May van American Airlines (NASDAQ:) Group Inc zei donderdag dat de uitspraak van de rechtbank over de Northeast Alliance met JetBlue Airways (NASDAQ:) Corp geen invloed zal hebben op de inkomsten van de luchtvaartmaatschappij.

American Airlines en JetBlue kondigden in juli 2020 de oprichting aan van de Northeast Alliance (NEA) om vluchten te coördineren en inkomsten te bundelen en tegelijkertijd te concurreren met Delta Air Lines (NYSE:) en United Airlines, die de markten in de regio New York en Boston domineren.

Vorige week oordeelde een federale rechter dat beide luchtvaartmaatschappijen de alliantie moesten beëindigen en zei dat de samenwerking “de concurrentie op de binnenlandse markt voor vliegreizen aanzienlijk vermindert”.

“Het is een groot probleem voor onze strategie in New York. Het is niet iets dat van betekenis is voor onze inkomsten”, zei May donderdag op de Wolfe Transportation and Industrials-conferentie, eraan toevoegend dat hij niet verwacht dat de NEA-uitspraak enige invloed zal hebben op de de macrocapaciteit van de vervoerder.

Plaats een reactie