AMD en drie andere halfgeleideraandelen werden opgewaardeerd bij Barclays, drie andere werden verlaagd door Investing.com

laatste update: 01-2023©Reuters. AMD (AMD) en drie andere halfgeleideraandelen geüpgraded bij Barclays, nog drie gedowngraded

Door Louis Juricic

Advanced (NASDAQ:)-aandelen stegen pre-open nadat het was geüpgraded van Equalweight naar Overweight bij Barclays met een koersdoel van $85.

Qualcomm (NASDAQ:), Seagate Technology (NASDAQ:) en Skyworks Solutions (NASDAQ:) werden ook geüpgraded van Equalweight naar Overweight met prijsdoelen van respectievelijk $150, $70 en $125.

Tegelijkertijd werden Applied Materials (NASDAQ:) en KLA Corporation (NASDAQ:) verlaagd van Equalweight naar Underweight en Veeco-instrumenten (NASDAQ:) werd verlaagd van Overweight naar Equalweight.

Analisten zeiden dat de bank haar schattingen voor 2024 uitrolde en positiever werd over de Semiconductor-groep, maar stapsgewijs negatiever werd over semi-capapparatuur.

De analisten legden uit: “… we zijn POSITIEVEr over bedrijven met blootstelling aan datacenters, pc’s en handsets en zijn AMD, QCOM, STX aan het upgraden en verhogen de PT op NVDA aanzienlijk. Het zou leuk geweest zijn als de groep als goedkoop zoals we hebben gezien in andere recessies, maar we onderschatten de hoeveelheid geld die naar de halve finales wilden gaan en we zien de groep de dieptepunten van oktober niet testen.”

Hoewel het positiever is over de sector, zei Barclays dat het niet alles zal aanmoedigen.

“Het is een nieuw jaar, maar we moeten het nog steeds noemen zoals we het zien en we zien gewoon geen voordeel in Analog met de correctie in Ind/Auto die net begint (sorry geen zachte landing) en we blijven negatief op de Semi Cap ruimte (in feite verdubbelen). We zien de Semi Cap-ruimte nu als de grootste losgekoppelde in de groep en we hebben drie namen gedegradeerd (AMAT, KLAC en VECO) omdat we WFE in 2024 nog steeds zien dalen ondanks de verwachte positieve tonen door inkomsten (we steken nu onze hand op, maar halen die telefoontjes misschien niet…)”, schreven de analisten.

Toen ze AMD bespraken, zeiden ze: “AMD’s Genoa- en Bergamo-platforms zouden verdere marktaandeelwinst moeten opleveren ten opzichte van INTC. AMD heeft vandaag een zeer laag aandeel bij META, maar zou die toename in 2H23 moeten zien wanneer de META-uitgaven weer versnellen. INTC zal pas een antwoord hebben Granite Rapids/Sierra Forest (@ Intel 3), dat gepland staat voor 2024 maar waarschijnlijker in 2025 aankomt. We modelleren 20% eenheidsaandeel in 2023 en 23% in 2024 met ASP’s +18% in 2024.”

Bij het bespreken van Qualcomm en Skyworks Solutions merkte Barclays zwakte op in China en een overhang van Apple (NASDAQ:), maar de bank is op zoek naar marktverbetering in 2023.

“De RF-ruimte heeft al meer dan anderhalf jaar zeer weinig interesse, maar het is een van de eindmarkten die we kunnen aanwijzen voor 2023 met het potentieel om te verbeteren. Wat de winst betreft, zien we de schattingen zelfs lager worden, maar we denken dat de lagere vooruitzichten zullen worden gekocht gezien de lage waarderingen (QRVO 12x, SWKS 9x, QCOM 10x P/CY24E EPS) en dat dit een van de weinige segmenten is waar dit kan zijn de LAATSTE snede.”

Plaats een reactie