AMC-aandelen zijn ‘overgewaardeerd’ en zouden kunnen crashen 85% zegt Citi na verlaging van koersdoel Door Investing.com

laatste update: 12-2022© Reuters AMC-aandelen zijn ‘overgewaardeerd’ en kunnen met 85% crashen, zegt Citi na het verlagen van het koersdoel

Door Senad Karaahmetovic

Volgens Citi-analisten zijn de aandelen van AMC Entertainment (NYSE:) enorm overgewaardeerd.

De analisten herhaalden een verkoopadvies en verlaagden het koersdoel naar $ 1,10 per aandeel om de bijgewerkte schattingen weer te geven. Ze zien een neerwaarts risico van 85% voor het AMC-aandeel met verkooprating op basis van het bijgewerkte koersdoel.

“We behouden onze Sell-rating, omdat we van mening zijn dat de aandelen op het heersende niveau overgewaardeerd zijn”, zeiden ze in een klantnota.

De analisten hebben de laatste updates van het model van Citi gemaakt om de prestaties van het derde kwartaal en hun laatste vooruitzichten voor het AMC-aandeel weer te geven.

Eerder deze maand zei AMC dat de omzet met 27% was gestegen tot bijna $ 1 miljard, hoewel het nettoverlies toenam tot $ 226,9 miljoen. Zowel de top- als bottom-line resultaten waren beter dan verwacht.

Het management merkte ook op dat ze een aanhoudend herstel verwachten in de Amerikaanse box office, wat zou moeten resulteren in een groei van 15%-25% in 2023. Toch is het basisscenario van de analisten sceptischer over de groei van de Amerikaanse box office. .

“Gezien de verspreiding van meerdere streamingdiensten in de afgelopen jaren, zien we een neerwaarts risico voor de wereldwijde box office in de toekomst. Bovendien suggereren deze recente ontwikkelingen in de branche dat de strategische rol van exposanten mogelijk afneemt”, voegden ze eraan toe.

Vanaf 09:25 ET (14:25 GMT) is het AMC-aandeel op vrijdag vóór de beurs met ongeveer 1% gestegen.

Plaats een reactie