Amazon’s cloudactiviteiten om tegen 2030 meer dan $ 12 miljard in India te investeren

laatste update: 06-2023


Amazon.com’s cloud computing-bedrijfsplannen om 1.056 biljoen Indiase roepies (US $ 12.81 miljard) uit te geven om zijn datacenterinfrastructuur in India tegen 2030 uit te breiden, onderdeel van langetermijninspanningen om het wereldwijde bereik van zijn cloudservices te vergroten.

Amazon Web Services, AMZN van de in Seattle gevestigde technologiegigant,
+1,85%
cloud computing-tak, zei donderdag dat de verhuizing jaarlijks ongeveer 131.700 fulltime banen in de toeleveringsketen van het Indiase datacenter zou ondersteunen.

De verhuizing komt na de investering van AWS van ongeveer INR 309 miljard in ’s werelds meest bevolkte natie van 2016 tot 2022, gedeeltelijk gebruikt om twee datacenterinfrastructuurregio’s in Mumbai en Hyderabad te lanceren waarmee klanten gegevens veilig kunnen opslaan in India en workloads kunnen uitvoeren met lage latentie.

AWS zei dat het honderdduizenden klanten heeft in India, waaronder overheidsinstanties zoals het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie, grote bedrijven zoals Axis Bank en HDFC Life, en anderen in de publieke, private en non-profitsector.

AWS is de grootste aanbieder van cloudcomputing in de VS en levert diensten waarmee klanten, waaronder veel grote bedrijven, computer-, opslag- en netwerkmogelijkheden kunnen huren.

Het bedrijf heeft zijn aanwezigheid in het buitenland uitgebreid, ook naar andere regio’s in Azië. In oktober onthulde het plannen om meer dan $ 5 miljard te investeren in Thailand gedurende 15 jaar, en in maart zei het dat het $ 6 miljard zou investeren in het nabijgelegen Maleisië over ongeveer dezelfde periode.

Schrijf naar Ben Otto via ben.otto@wsj.com

Plaats een reactie