Alphabet, Microsoft, Texas Instruments en meer in 2022

laatste update: 12-2022


Het logo van Google van Alphabet Inc buiten het kantoor van het bedrijf in Peking, China, 8 augustus 2018.

Thomas Peter | Reuters

Bekijk de bedrijven die na sluitingstijd de krantenkoppen halen.

Alfabet — Het moederbedrijf van de zoekmachine daalde met 5,8% nadat Alphabet de inkomstenverwachtingen voor het derde kwartaal niet had gehaald en een daling van de inkomsten uit YouTube-advertenties rapporteerde. Alphabet verdiende $ 1,06 per aandeel op een omzet van $ 69,09 miljard. Analisten ondervraagd door Refinitiv gingen uit van een winst per aandeel van $ 1,25 bij een omzet van $ 70,58 miljard.

Microsoft – Aandelen daalden met 2,7% nadat Microsoft in de laatste kwartaalresultaten zwakker dan verwachte cloud-inkomsten rapporteerde, ondanks andere winst- en omzetprognoses.

Texas Instrumenten — Aandelen daalden met 5,7% nadat de omzet- en winstprognoses van TI in het vierde kwartaal de gemiddelde analistenconsensusraming misten, volgens FactSet. Texas Instruments boekte in het derde kwartaal een omzet van $ 5,24 miljard, meer dan de voorspelling van $ 5,14 miljard, volgens consensusschattingen van Refinitiv.

Chipotle Mexicaanse Grill – Aandelen stegen met 4,2% nadat Chipotle in het meest recente kwartaal de winstverwachtingen overtrof, terwijl ze ook een lichte misser op omzetprognoses boekten. De burritoketen verhoogde de menuprijzen in augustus.

Enphase Energie — Aandelen stegen met 4,7% na een slag op de bovenste en onderste regel in het winstrapport voor het derde kwartaal, volgens consensusschattingen op FactSet.

Spotify — De streamingaandelen daalden met 6,9% nadat de resultaten van Spotify niet aan de winstverwachtingen voldeden, met een verlies van 98 cent per aandeel. Analisten verwachtten een verlies van 84 cent per aandeel, volgens consensusschattingen op FactSet.

Plaats een reactie