Airbus, UK Royal Air Force voltooit vlucht volledig aangedreven met duurzame brandstof

laatste update: 12-2022


Een Airbus A330 MRTT, eigendom van en geëxploiteerd door de Britse Royal Air Force, heeft een vlucht uitgevoerd waarbij alleen duurzame vliegtuigbrandstof in beide motoren is gebruikt.

Het in Toulouse, Frankrijk gevestigde bedrijf AIR,
+1,40%
zei dat de vlucht ’s werelds eerste was die werd uitgevoerd door een in gebruik zijnd militair vliegtuig dat zonder fossiele brandstof liep. Het was ook de eerste 100% SAF-vlucht van welk vliegtuigtype dan ook die werd uitgevoerd in het Britse luchtruim, zei het laat op vrijdag.

Bij de test, waarbij een tanker van de Britse Royal Air Force een retourvlucht van 90 minuten uitvoerde in Oxfordshire, was ook de brandstofmotorfabrikant Rolls-Royce RR betrokken.
-1,28%
en de BP van BP,
-0,54%

BP,
-0,90%
luchtvaartdivisie Air BP, aldus Airbus.

Duurzame vliegtuigbrandstof, die wordt geproduceerd met op afval gebaseerde grondstoffen zoals bakolie, vermindert de koolstofemissies tijdens de levenscyclus met tot wel 80% in vergelijking met de conventionele brandstof die het vervangt, vermindert de afhankelijkheid van wereldwijde toeleveringsketens en verbetert de operationele veerkracht door de noodzaak van brandstof te verminderen bevoorraden, zei Airbus.

Schrijf naar Maitane Sardon via maitane.sardon@wsj.com

Plaats een reactie