AEX 632! Hoe ver dalen aandelen nog? (2) in 2023

laatste update: 10-2023


Word lid van dit kanaal en krijg toegang tot speciale voordelen:

Vorige week noemde Bart het niveau van 632 punten in de AEX, een week later staan we er. Het laagste punt van juni 2022 wordt opnieuw getest. De dalende trend zet zich voort. Waar liggen de volgende steunniveaus voor de AEX en de S&P 500?

#AEX #TechnischeAnalyse

10 gedachten over “AEX 632! Hoe ver dalen aandelen nog? (2) in 2023”

 1. Wat is volgens jullie een mooi bedrag om langzaam Akzo in te schalen ? Moeten we nog eff wachten op een lagere koers ?

 2. Is het nu interessanter om Shell op de Londen beurs te kopen i.v.m. zwakke pond? of maakt dat niets uit?

 3. Op dit moment hou ik alles in mijn aandelenportefeuille voor middellange en lange termijn aan. Komende 1 a 2 jaar zie ik de beurzen nog wel dalen, zolang de rentes doorstijgen. Ik vergroot nu liever cash in deze onzekere tijden.

 4. De Dollar wordt wel sterker maar niet ondersteund door een sterk onderpand, wordt enkel opgedreven door renteverhoging. Bij de komende deflatie stort de markt volledig in elkaar, een onhoudbare situatie dus. De china heeft 20 jaar lang een enorme hoeveelheid goud ingeslagen. De fundatie is dus geen vergelijking.

 5. Ik ben bijna uitsluitend actief met delta-neutrale optieposities op de korte termijn op AEX-fondsen en Amerikaanse aandelen, en heb turbo shorts op indexfondsen lopen die mooi in de plus staan. Ik hoop dat alles nog enigszins stabiel blijft tot de oktoberexpiratie. Bedankt en heel veel succes!

 6. Niets is zeker. Alles afhankelijk van de inflatie, oorlog en milieu armoede. Bedrijven gaan nog omvallen door te hoge energie prijzen en de inflatie nermt toe. Daling is niet te zeggen maar 350 punten is makkelijk haalbaar.

 7. De klappen moeten waarschijnlijk nog komen. Het valt me vaker op dat jullie 14x de winst als goedkoop bestempelen. Misschien een keer een educatieve video maken hoe hoog p/e ratio zich verhoudt met 0%,5% en 10% rente. Als de rente hard stijgt wat ik verwacht wil je echt niet een een slecht presenterende fima zitten die nu nog 14x de winst heeft. Ik denk dat steeds meer beleggers de jaren 70 in het achterhoofd nemen en daarom verkopen.

 8. Naar mijn mening is er nog ruimte voor verdere dalingen. Q4 staat voor de deur en daarna wordt het afwachten naar de jaarverslagen en de verdere prognoses.
  Ik bekijk het positief. Zelf koop ik gewoon waandelijks de markt met mijn globale tracker en mijn Emerging Markets tracker. Nu alles daalt kun je door maandelijks in te kopen een solide basis leggen voor de echt lange termijn.

  Ik kan het niet echt staven, maar met heel de situatie tussen Europa en Rusland, en de recessie, vermoed ik dat volgend jaar misschien wel een positief kan worden voor de opkomende markten?

Reacties zijn gesloten.