Activistische investeerder Third Point wil kandidaten voordragen voor het bestuur van Bath & Body Works in 2023

laatste update: 03-2023


Activistische investeerder Third Point LLC heeft woensdag een plan opgesteld om kandidaten – inclusief een vertegenwoordiger van de aandeelhouder – voor te dragen aan de raad van bestuur van Bath & Body Works Inc. zwak.

The Wall Street Journal meldde het nieuws eerder op de dag. Het investeringsbedrijf maakte de plannen bekend nadat het in het vierde kwartaal zijn belang in het bedrijf had vergroot. Third Point heeft een belang van meer dan 6% in Bath & Body Works BBWI,
+2,77%.

Het bedrijf reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. De aandelen van Bath & Body Works stegen woensdag met 2,7%.

In een brief aan de raad van bestuur van het bedrijf, dat zeep, luchtverfrissers, lichaamsverzorgingsproducten en andere wellnessproducten verkoopt, zei Third Point Chief Executive Daniel Loeb dat de roep om meer aandeelhoudersvertegenwoordiging kwam na discussies over hoe het bedrijf te verbeteren “vastgelopen”. ‘ en tekenen van weerstand tegen een vertegenwoordiger van de aandeelhouder groeiden.

Hij zei ook dat Bath & Body Works de rol van Third Point niet erkende bij het suggereren van de benoeming van Lucy Brady – die president van kruidenierswaren en snacks is bij Conagra Brands Inc. CAG,
-0,30%
— als onafhankelijk bestuurder. En hij zei dat bestuursvoorzitter Sarah Nash “niet-overtuigende verklaringen” gaf voor het afwijzen van een tweede kandidaat, een andere aandeelhouder, die was voorgesteld door Third Point.

Loeb bekritiseerde ook de ongeveer $ 18 miljoen die Nash ontving voor het op zich nemen van een nieuwe rol als uitvoerend voorzitter en interim-chief executive vorig jaar, en noemde de tijdelijke CEO-stint “parttime”.

“Die betaling kwam bovenop de $ 700.000 die ze al jaarlijks ontving om als bestuursvoorzitter te dienen”, zei Loeb. “Mevr. De exorbitante vergoeding van Nash is zelfs nog opmerkelijker in vergelijking met haar tegenhanger bij de naaste en veel grotere concurrent van het bedrijf, Ulta Beauty, die de Chief Executive Officer in 2022 ongeveer $ 8,9 miljoen betaalde.

“Mevr. Het buitensporige beloningspakket van Nash is een rode vlag voor aandeelhouders en duidt op een enorm falen van het bestuur,’ vervolgde Loeb.

Gina Boswell is de huidige CEO van het bedrijf.

De voorraad van Bath & Body Works is gedaald naarmate Wall Street zich meer zorgen maakt over de impact van inflatie op dingen die klanten willen kopen – zoals de zelfzorgproducten die door de keten worden verkocht – en de dingen die ze moeten kopen. De winkelketen verhoogde in november echter zijn winstvooruitzichten voor het volledige jaar.

Loeb bekritiseerde ook wat volgens hem de onervarenheid van Nash in de detailhandel was en zei dat haar rol als CEO bij een ander bedrijf vragen opriep over haar toewijding aan Bath & Body Works. De scheiding van het bedrijf van Victoria’s Secret in 2021, gevolgd door het vertrek van de CEO in 2022, leidde tot struikelblokken in de prestaties en het managen van de verwachtingen van investeerders, voegde hij eraan toe, wat leidde tot “slordige uitvoering” van een aandeleninkoopplan.

“[Bath & Body Works] kocht $ 1,3 miljard aan aandelen terug tegen een gemiddelde prijs van bijna $ 50, voordat meerdere verlagingen van de winstverwachtingen het aandeel naar $ 25 brachten, “zei Loeb.

De aandelen van Bath & Body Works zijn de afgelopen 12 maanden met 18,2% gedaald. Ter vergelijking: de S&P 500 SPX,
-0,16%
is in die periode met 7,4% gedaald.

Plaats een reactie