Abiomed, Uber, SoFi, Pfizer en meer

laatste update: 12-2022


Bekijk enkele van de grootste verhuizers in de premarket:

Abiomed (ABMD) – Abiomed-aandelen stegen met 51,6% in premarket-handel na akkoord te gaan met overname door Johnson & Johnson (JNJ) in een deal van bijna $ 16,6 miljard. J&J betaalt $ 380 per aandeel voor de maker van hart-, long- en nierbehandelingen, en voegt een voorwaardelijke waarde toe ter waarde van maximaal $ 35 per aandeel als bepaalde mijlpalen worden bereikt. J&J-aandelen daalden 0,7%.

Uber-technologieën (UBER) – Uber steeg 8,8% in de premarket nadat het beter dan verwachte kwartaalinkomsten rapporteerde, aangezien de brutoboekingen stegen in vergelijking met een jaar geleden. Uber rapporteerde wel een kwartaalverlies, maar dat was grotendeels te wijten aan niet-gerealiseerde verliezen op aandelenbeleggingen, zoals het belang in Didi Global.

SoFi-technologieën (SOFI) – SoFi steeg met 14,3% in premarket-handel, na een kleiner dan verwacht kwartaalverlies en omzet die de voorspellingen van analisten overtrof. Het fintech-bedrijf verhoogde ook zijn vooruitzichten na het toevoegen van bijna 424.000 nieuwe leden tijdens het kwartaal, waardoor het totaal op meer dan 4,7 miljoen kwam.

Pfizer (PFE) – Pfizer steeg met 4% in premarket trading na een beter dan verwacht kwartaal en verbeterde financiële vooruitzichten. De sterke vraag naar de oudere medicijnen van Pfizer hielp de daling van de verkoop van zijn aan Covid-19 gerelateerde producten te compenseren.

Goodyear-band (GT) – Goodyear zakte 8,3% in de premarket na een misgelopen winst in het derde kwartaal. De bandenfabrikant zei dat zijn resultaten werden beïnvloed door hogere kosten en een sterkere Amerikaanse dollar, hoewel dat gedeeltelijk werd gecompenseerd door hogere prijzen.

Eli Lilly (LLY) – Eli Lilly versloeg de hoogste en laagste schattingen voor het laatste kwartaal, maar de voorraad van de medicijnfabrikant daalde met 2,2% in de premarket toen het zijn prognose voor het hele jaar verlaagde. Lilly ziet een negatief effect van een sterkere dollar, toegenomen concurrentie op het gebied van kankergeneesmiddelen en lagere insulineprijzen.

Hologic (HOLX) – Hologic steeg 7,6% in de premarket nadat de fabrikant van medische apparatuur een beter dan verwachte kwartaalwinst rapporteerde en optimistische vooruitzichten had afgegeven. Hologic zei dat het “ongekende kracht” zag in zijn kernactiviteiten.

Stryker (SYK) – Stryker verloor 4,9% in premarket-actie nadat de fabrikant van chirurgische apparatuur en medische hulpmiddelen zijn financiële vooruitzichten verlaagde, daarbij verwijzend naar de impact van inflatie en een sterkere Amerikaanse dollar.

Krantenbudget (CAR) – Avis Budget-aandelen stegen met 3,7% in de pre-market na beter dan verwachte kwartaalresultaten van de autoverhuurgigant te midden van een aanhoudend sterke vraag naar reizen.

Trex (TREX) – Trex-aandelen daalden met 7,5% in premarket-handel nadat de maker van materialen voor terrasplanken en balustrades zowel de hoogste als de onderste schattingen voor zijn laatste kwartaal miste. Trex zei dat het de productieniveaus heeft verlaagd en ontslagen heeft doorgevoerd tijdens het kwartaal omdat het zich aanpaste aan de dalende verkoop.

Plaats een reactie