Abercrombie & Fitch, Disney, Best Buy, Zoom en meer


Een voetganger staat buiten de Abercrombie & Fitch-winkel op Fifth Avenue in New York City.

Craig Warga | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Abercrombie & Fitch – De aandelen van de detailhandel stegen met 21,4% nadat de kledingretailer de omzetprognoses van Wall Street voor het derde kwartaal overtrof en een onverwachte kwartaalwinst boekte. Het bedrijf zei dat de vraag naar kleding toenam naarmate consumenten weer aan het werk gingen en steeds meer sociale verplichtingen kregen.

Disney – De entertainmentgigant daalde 1,4% toen investeerders bleven reageren op de dramatische afzetting van zijn CEO. Deutsche Bank herhaalde het aandeel als koop en zei dat het geen betekenisvolle veranderingen ziet aankomen in zijn direct-to-consumer-strategie.

Zoomvideo — De aandelen van het videoconferencingbedrijf daalden met 3,9% nadat het bedrijf zwakker dan verwachte omzetverwachtingen voor het volledige fiscale jaar had afgegeven. De kwartaalwinst van Zoom overtrof de schattingen, terwijl de omzet aan de verwachtingen voldeed.

Beste koop – Het aandeel van Best Buy steeg met 12,8% nadat de retailer voor consumentenelektronica de schattingen van Wall Street had overtroffen en zijn vooruitzichten voor de feestdagen handhaafde. De vraag blijft onder de pandemische hoogten, maar Best Buy gaf aan dat het goed gaat, ook al weegt de inflatie op de portemonnee van de consument.

Geld boom – De discountretailer zag de aandelen met 7,8% dalen nadat het bedrijf de winst voor het hele jaar voorspelde in de onderste helft van de eerdere prognose. De voorraad daalde, zelfs nadat het bedrijf de top- en bottom-line schattingen voor het laatste kwartaal en beter dan verwachte vergelijkbare winkelverkopen had overtroffen.

Dick’s sportartikelen – De aandelen van de detailhandelaar in sportartikelen stegen met 10,1% nadat het bedrijf een beter dan verwachte kwartaalwinst en -omzet en een stijging van de vergelijkbare winkelomzet rapporteerde. Dick’s verhoogde ook zijn financiële prognose voor het volledige jaar.

Medtronic – Het aandeel van de fabrikant van medische hulpmiddelen daalde met 5,3% nadat het de omzetverwachtingen niet had gehaald, terwijl het de winst per aandeel licht had overtroffen. Het bedrijf zei dat het werd gekwetst door de stijgende Amerikaanse dollar en een kleinere opleving dan verwacht in procedures waarbij zijn apparatuur betrokken was.

Dell – De technologiemaker voegde 6,8% toe na zijn rapport waaruit bleek dat het de schattingen voor het derde kwartaal overtrof, maar een zwakker dan verwachte omzetprognose voor het huidige kwartaal had. Het bedrijf zei dat consumenten in de knel zouden komen door de vertragende economie en inflatie.

Muntbasis – Aandelen van de cryptocurrency-uitwisseling stegen met 5,2% met de bredere markten. Bitcoin werd positief na kort een dieptepunt in twee jaar te hebben bereikt. De aandelenkoers van Coinbase wordt meestal samen met de bitcoin-prijs verhandeld, deels vanwege de grote afhankelijkheid van handelsinkomsten. De cryptomarkt schudt ook de angst over de mogelijke schade van zich af na de ineenstorting van de FTX. Verschillende crypto-aandelen waren dinsdagmiddag hoger.

BP – De aandelen van de oliegigant stegen met 5,3% na een upgrade om te kopen van neutraal van Citi, dat zei dat het een goede waardering en vrije kasstroom heeft, terwijl het zich waarschijnlijk ook kan onderscheiden van Europese concurrenten.

Airbnb – Het vakantieverhuurplatform verloor 0,5% na een downgrade naar neutraal van outperform door Baird vanwege zorgen over krapper wordende consumentenbestedingen.

Walgreens Boots Alliantie – Aandelen stegen met 3% na een upgrade om beter te presteren dan marktprestaties door Cowen. Het bedrijf zei dat de markt te veel aandacht besteedt aan de detailhandel van Walgreens, en zei dat de aandelen meer dan 30% zouden kunnen stijgen als het bedrijf zijn activiteiten in de gezondheidszorg transformeert.

Tol Broeders – De aandelen van Toll Brothers wonnen 2,1% nadat JPMorgan het aandeel had opgewaardeerd naar overwogen, omdat het aandeel huizenbouw met korting wordt verhandeld ten opzichte van zijn branchegenoten.

ObsEva – De aandelen van het biotechbedrijf stegen met 16,5% na het nieuws dat het zijn rechten op ebopiprant, een mogelijke behandeling voor vroeggeboorte, aan XOMA heeft verkocht. Het bedrijf kreeg $ 15 miljoen vooraf met mogelijke toekomstige mijlpaalbetalingen die nog eens $ 98 miljoen zouden kunnen opleveren.

Nvidia en Geavanceerde micro-apparaten – De technologiebedrijven voegden respectievelijk 4,7% en 3,9% toe, nadat BMO beide aandelen herhaalde als outperformers en zei dat ze “buitenmaatse” aandelenwinsten konden zien.

Urban Outfitters – Het aandeel van Urban Outfitters steeg met 8,9% nadat maandag de omzet over het derde kwartaal werd gerapporteerd die de verwachtingen van Wall Street overtrof, hoewel de winst per aandeel iets onder de schattingen lag. BMO Capital Markets en Telsey Advisory Group verhoogden beide hun koersdoelen en handhaafden hun beoordelingen van respectievelijk marktperform en outperform.

Agilent – De aandelen van het life sciences-bedrijf stegen met 8,1% nadat het de verwachtingen voor het laatste kwartaal had overtroffen, aangezien alle bedrijfsonderdelen hun omzet verhoogden.

AgroFresh-oplossingen – Het chemiebedrijf gericht op het voorkomen van voedselverlies steeg 5,6% na een aankondiging dat het zou fuseren met Paine Schwartz Partners. Alle uitstaande aandelen van AgroFresh zullen worden verkregen voor $ 3 per aandeel, wat 7,5% hoger is dan waar het maandag werd gesloten.

— Samantha Subin, Yun Li, Tanaya Machel en Michelle Fox van CNBC rapportage bijgedragen.

Plaats een reactie