Aandelen worden na sluitingstijd groot: TSLA, LVS, IBM in 2023

laatste update: 06-2023


Elektrische voertuigen (EV) staan ​​op 19 april 2023 voor een Tesla-dealer in Melbourne.

Willem West | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen na de bel.

Tesla — De aandelen daalden met 3,6% nadat de fabrikant van elektrische voertuigen zei dat de inkomsten en de GAAP-inkomsten met meer dan 20% daalden ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De aangepaste winst per aandeel was in lijn met de consensusschatting van Refinitiv, terwijl de omzet de verwachtingen overtrof met $ 23,33 miljard vergeleken met de verwachte $ 23,21 miljard. Concurrent Riviaans daalde met 0,7% na nieuws dat het bedrijf zijn kredietfaciliteit heeft verhoogd en verlengd. Helderdat gericht is op luxe elektrische voertuigen, zakte na sluitingstijd met 0,1%.

Las Vegas-zand — Het aandeel steeg 4,3% nadat het casino- en resortbedrijf kwartaalresultaten publiceerde. Las Vegas Sands boekte in het eerste kwartaal een gecorrigeerde winst van 28 cent per aandeel, een grotere winst dan de consensusschatting van 20 cent van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Het bedrijf overtrof ook de verwachtingen voor de omzet en rapporteerde $ 2,12 miljard vergeleken met de schatting van $ 1,85 miljard. Wynn-resorts won 3%.

IBM — De aandelen van het technologieservicebedrijf stegen na uren met 2,3% na een gemengd winstrapport over het eerste kwartaal. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 1,36, waarmee het de consensusschatting van door Refinitiv ondervraagde analisten met 10 cent overtrof. Maar IBM’s kwartaalomzet van $ 14,25 miljard lag onder het cijfer van $ 14,35 miljard dat door Wall Street werd verwacht.

Lam onderzoek — De maker van halfgeleiderapparatuur daalde 0,7% na zwakke begeleiding. Voor het fiscale vierde kwartaal verwacht het bedrijf een aangepaste winst van $ 5 per aandeel en $ 3,1 miljard aan inkomsten. Consensusschattingen van Refinitiv laten zien dat Wall Street een winst per aandeel van $ 5,63 en een omzet van $ 3,47 miljard verwacht. Die vooruitzichten overschaduwden de prestaties van Lam in het derde fiscale kwartaal, toen het de verwachtingen op het gebied van omzet en winst overtrof.

Zions Bancorporation — Aandelen daalden met 4% nadat de regionale bank lager dan verwachte inkomsten voor het eerste kwartaal rapporteerde. Zions rapporteerde een winst per aandeel van $ 1,33, wat volgens Refinitiv achterbleef bij de verwachtingen van analisten van $ 1,53. De bank rapporteerde ook $ 679 miljoen aan netto rente-inkomsten, terwijl analisten $ 687,5 miljoen voorspelden, per StreetAccount. Zions had zich woensdag hersteld en won 7,4% tijdens de handelssessie van de dag, toen aandelen van verschillende andere regionale banken werden opgeheven te midden van rapporten die aantonen dat de deposito’s stabiliseren na de bankencrisis van vorige maand.

Alphatec — Het aandeel medische technologie kelderde 6,9%. Alphatec zei dat het alle activa van REMI Robotic Navigation System van Fusion Robotics heeft verworven voor $ 55 miljoen. Het bedrijf verhoogde ook zijn omzetverwachting voor 2023 op basis van sterke voorlopige resultaten van het eerste kwartaal. Alphabet rapporteerde voorlopig tussen $ 108 miljoen en $ 109,5 miljoen aan inkomsten in het eerste kwartaal, terwijl analisten gepolst door FactSet naar schatting $ 101,6 miljoen.

SL Groene Vastgoed – Aandelen stegen 2,7% in verlengde handel nadat SL Green zei dat de bezettingsgraad van de kantoren in dezelfde winkel in Manhattan op 31 maart 90,2% bedroeg, iets meer dan de verwachtingen van het bedrijf. De Real Estate Investment Trust, een grote kantoorverhuurder in New York City, rapporteerde in het eerste kwartaal een verlies van 63 cent per aandeel, iets meer dan het verlies van 61 cent per aandeel dat door analisten was voorspeld, aldus FactSet. De netto huurinkomsten bedroegen $ 174,6 miljoen, vergeleken met schattingen van analisten van $ 182,6 miljoen per StreetAccount.

– Pia Singh en Darla Mercado van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie