Aandelen worden na sluitingstijd groot: PACW, SEDG, ETSY, QCOM in 2023

laatste update: 06-2023


De Etsy-website

Gabby Jones | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die na sluitingstijd de krantenkoppen halen.

Pac West, Westerse Alliantie, Comerica – Aandelen van PacWest kelderden met meer dan 50% in uitgebreide handel na een Bloomberg News-rapport dat de regionale bank strategische opties aan het onderzoeken was, waaronder een mogelijke verkoop. Het nieuws woog ook op andere middelgrote banken. De aandelen van Western Alliance daalden met 27%. Vallei Nationaal’s aandelen daalden met 13% en Comerica daalde bijna 12%.

SolarEdge-technologieën — SolarEdge Technologies steeg met ongeveer 9% na het verslaan van de verwachtingen voor het eerste kwartaal op de bovenste en onderste regel. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 2,90 per aandeel tegen een schatting van $ 1,92, op een omzet van $ 944 miljoen die een consensus van $ 933 miljoen overtrof, volgens analisten die door Refinitiv werden ondervraagd.

Etsy — Etsy steeg met 6,7% nadat het de omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal had overtroffen. De online marktplaats gericht op handgemaakte goederen rapporteerde een omzet van $ 641 miljoen, boven de schatting van $ 622 miljoen, volgens consensusgegevens van Refinitiv. De winst per aandeel van 53 cent kwam overeen met de verwachtingen.

Qualcomm — Qualcomm daalde 2,2% na het uitbrengen van zwakker dan verwachte richtlijnen voor het derde kwartaal. De halfgeleidermaker verwacht een winst per aandeel tussen $ 1,70 en $ 1,90, lager dan de consensusschatting van $ 2,16. De omzet over het tweede kwartaal overtrof de schattingen, terwijl de winst per aandeel volgens verwachting binnenkwam, aldus Refinitiv.

Zillow-groep — Aandelen stegen met 4,9% nadat Zillow Group de omzetramingen voor het eerste kwartaal overtrof. De online vastgoedmarkt boekte een omzet van $ 469 miljoen, boven de schatting van $ 425 miljoen, volgens analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Zillow heeft geen informatie over de winst per aandeel in zijn persbericht geplaatst.

TripAdvisor — TripAdvisor verloor 6,2% na tegenvallende winstresultaten in het eerste kwartaal. Het online reisbureau boekte een gecorrigeerde winst van 5 cent per aandeel, lager dan de consensusvoorspelling van 7 cent per aandeel, aldus Refinitiv. De omzet van $ 371 miljoen overtreft de consensusschattingen van $ 359 miljoen.

Grensgroep Holdings — Het aandeel voegde ongeveer 2% toe nadat Frontier Group Holdings een kleiner dan verwacht verlies boekte in het eerste kwartaal. Het bedrijf rapporteerde een verlies van 6 cent per aandeel, beter dan het verlies van 8 cent per aandeel dat door analisten werd verwacht, aldus Refinitiv. De omzet overtrof de schattingen.

– Jesse Pound van CNBC droeg bij aan rapportage

Plaats een reactie