Aandelen worden na sluitingstijd groot: LCID, PLTR, PYPL

laatste update: 06-2023


Mensen staan ​​voor een spandoek met borden van Palantir Technologies Inc. tijdens de beursintroductie (IPO) van het bedrijf voor de New York Stock Exchange (NYSE) in New York, 30 september 2020.

Michaël Nagel | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in de handel na sluitingstijd.

Helder – De fabrikant van elektrische voertuigen verloor 8% nadat het bedrijf in het eerste kwartaal groeiende verliezen boekte, maar zei dat het genoeg geld heeft om tot volgend jaar door te gaan. Het bedrijf miste de verwachtingen voor de omzet en rapporteerde $ 149,4 miljoen tegen een consensusschatting van $ 209,9 miljoen van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Palantir — Het softwareaandeel steeg met 22% nadat Palantir de verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal had overtroffen en optimistische vooruitzichten had afgegeven. Palantir rapporteerde 5 cent aan aangepaste winst per aandeel op $ 525 miljoen aan inkomsten, terwijl analisten geraadpleegd door Refinitiv 4 cent aan winst per aandeel en $ 506 miljoen aan inkomsten voorspelden. Het bedrijf gaf ook sterke vooruitzichten voor de winstgevendheid voor het volledige jaar.

PayPal — Aandelen daalden ongeveer 5,5%. PayPal gaf zwakke verwachtingen voor het huidige kwartaal uit voor de winst per aandeel, terwijl het zijn verwachtingen voor het hele jaar verhoogde. Afzonderlijk overtrof het bedrijf voor digitale betalingen de verwachtingen op het gebied van top en bottom line voor het eerste kwartaal, aldus Refinitiv.

Luchtwerken — Het aandeel halfgeleiders daalde met bijna 9%. Skyworks zei dat de bedrijfsfundamentals sterk bleven in het tweede kwartaal ondanks de uitdagende omstandigheden, maar dat de winst en de omzet in het derde kwartaal onder de verwachtingen van Wall Street bleven. Het bedrijf rapporteerde over het tweede kwartaal een winst van $ 2,02 per aandeel, exclusief items, in lijn met de verwachtingen van analisten, aldus Refinitiv. De omzet was ook in lijn met de prognose van de straat.

Plaats een reactie