Aandelen worden na sluitingstijd groot: F, SBUX, CLX

laatste update: 05-2023


Een Starbucks-winkel is te zien in de Tom Bradley-terminal op de luchthaven LAX in Los Angeles, Californië.

Lucy Nicholson | Reuters

Bekijk de bedrijven die na sluitingstijd de krantenkoppen halen.

Ford-motor — Volgens Refinitiv overtrof Ford de verwachtingen van analisten op het gebied van top en bottom line. Het bedrijf herhaalde echter zijn eerdere prognose voor het volledige jaar van aangepaste inkomsten tussen $ 9 miljard en $ 11 miljard, evenals ongeveer $ 6 miljard aan aangepaste vrije kasstroom. Het auto-aandeel daalde in de uitgebreide handel met ongeveer 2,3%.

Starbucks — Starbucks-aandelen daalden 2% in de handel na sluitingstijd. De koffieketen overtrof de verwachtingen van analisten op de bovenste en onderste regel en rapporteerde een gecorrigeerde winst van 74 cent per aandeel, meer dan de schatting van 65 cent per aandeel, volgens Refinitiv. Het rapporteerde een omzet van $ 8,72 miljard, waarmee het de prognose van $ 8,4 miljard overtrof.

Clorox — Clorox won 1% na het overtreffen van de verwachtingen van analisten op de bovenste en onderste regel. Het bedrijf voor consumentenproducten rapporteerde voor het fiscale derde kwartaal een gecorrigeerde winst van $ 1,51 per aandeel op een omzet van $ 1,91 miljard. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een winst van $1,22 per aandeel op een omzet van $1,82 miljard.

Match Groep — Match Group-aandelen stegen met 1,5% na rapportage over het eerste kwartaal, volgens consensusschattingen van Refinitiv. Het online datingbedrijf miste echter de omzetramingen van analisten.

Geavanceerde micro-apparaten — De aandelen daalden bijna 5% nadat Advanced Micro Devices zwakker dan verwachte omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal had afgegeven. Anders overtrof het bedrijf volgens Refinitiv de verwachtingen van analisten op het gebied van top en bottom line.

Jammie China — Yum China voegde 3,6% toe nadat het in China gevestigde fastfoodbedrijf de winst- en omzetverwachtingen van analisten over het eerste kwartaal had overtroffen. Yum China rapporteerde een gecorrigeerde winst van 69 cent per aandeel op een omzet van $2,92 miljard. Analisten geraadpleegd door Refinitiv verwachtten een winst per aandeel van 46 cent op een omzet van $2,77 miljard.

Caesars entertainment — Caesars Entertainment zakte ongeveer 0,2% nadat analisten de winstverwachtingen voor het eerste kwartaal hadden gemist. De casinogigant boekte een verlies van 63 cent per aandeel, veel meer dan analisten hadden voorspeld voor een verlies van 1 cent per aandeel, aldus Refinitiv. Anders rapporteerde het een omzet van $ 2,83 miljard, waarmee het de prognose van $ 2,76 miljard overtrof.

Plaats een reactie