Aandelen worden na sluitingstijd groot: AAPL, CVNA, DASH, SQ in 2023

laatste update: 06-2023


De eerste fysieke winkel van Apple bevindt zich in de dichtbevolkte stad Mumbai.

Punit Paranjpe | Afp | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in de handel buiten kantooruren.

Appel — De techgigant voegde bijna 2% toe na een winstdaling. Het bedrijf rapporteerde een winst van $ 1,52 per aandeel op een omzet van $ 94,84 miljard voor het tweede fiscale kwartaal. Analisten voorspelden een winst van $1,43 per aandeel op een omzet van $92,96 miljard.

caravan — De dealer van gebruikte auto’s voegde 23% toe in de handel na sluitingstijd. Carvana boekte een verlies van $ 1,51 per aandeel voor het eerste kwartaal, wat volgens Refinitiv onder de schattingen voor een verlies van $ 2 per aandeel komt. De omzet kwam uit op $ 2,61 miljard, in lijn met de schattingen van analisten.

Lyft — De aandelen van het ride-sharing-bedrijf daalden met meer dan 14% nadat Lyft zijn laatste kwartaalresultaten had gepubliceerd. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $ 187,6 miljoen. De omzet van $ 1 miljard overtreft de schattingen van analisten van $ 981 miljoen, volgens Refinitiv.

Expedia.nl — De voorraad in het online boekingsbedrijf steeg bijna 6%. De omzet voor het laatste kwartaal lag iets hoger dan de prognoses van Wall Street. Expedia boekte een verlies van 20 cent per aandeel, meer dan de analistenverwachtingen van 4 cent per aandeel, volgens Refinitiv.

Muntbasis — Aandelen van het crypto-handelsplatform wonnen bijna 9%. Coinbase rapporteerde een kleiner dan verwacht verlies van 34 cent per aandeel op $ 773 miljoen aan inkomsten, tegen een verwacht verlies van $ 1,35 per aandeel en een omzet van $ 657 miljoen volgens Refinitiv. Het bedrijf had in het kwartaal kosten bespaard door ontslagen.

Blok — Het moederbedrijf CashApp won 2,6% op een winstmarge. Block rapporteerde een gecorrigeerde winst van 40 cent per aandeel op een omzet van $ 4,99 miljard, terwijl analisten een winst van 34 cent per aandeel op een omzet van $ 4,59 miljard verwachtten, aldus Refinitiv.

Holdings boeken — Aandelen verloren 3% nadat het bedrijf zijn vooruitzichten voor het volledige jaar niet had bijgewerkt. Booking rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 11,60 per aandeel tegen de consensusverwachtingen van $ 10,61 per aandeel, volgens Refinitiv. Booking rapporteerde ook een omzet van $ 3,78 miljard, wat ook boven de verwachtingen van The Street lag.

DoorDash — De aandelen van de maaltijdbezorgdienst stegen met 5% na kwartaalresultaten. Het bedrijf rapporteerde een verlies van 41 cent per aandeel, minder dan het door analisten voorspelde verlies van 58 cent per aandeel, aldus Refinitiv. De omzet was hoger dan verwacht, namelijk $ 2,04 miljard, tegenover de schatting van The Street van $ 1,93 miljard.

Plaats een reactie