Aandelen maken de grootste bewegingen tijdens de middag: Buzzfeed, First Republic, Meta

laatste update: 03-2023


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op dinsdag.

MENLO PARK, CALIFORNIË – FEBRUARI 02: Een bewaker staat naast een bord op het hoofdkantoor van Meta op 2 februari 2023 in Menlo Park, Californië. Facebook’s moederbedrijf Meta rapporteerde beter dan verwachte inkomsten over het vierde kwartaal met een omzet van $ 32,17 miljard. Het aandeel van het bedrijf steeg met 23 procent voor de beste handelsdag in bijna tien jaar. (Foto door Justin Sullivan/Getty Images)

Justin Sullivan | Getty Images Nieuws | Getty-afbeeldingen

BuzzFeed — Aandeel van het internetmediabedrijf verloor ongeveer 10% door zwakke omzetvooruitzichten voor het eerste kwartaal. Buzzfeed verwacht voor het eerste kwartaal een omzet van $ 61- $ 67 miljoen, vergeleken met de verwachtingen van $ 83,6 miljoen, volgens FactSet. Het bedrijf overtrof de verkoopverwachtingen in de resultaten over het vierde kwartaal.

Meta-platforms — Meta-aandelen wonnen 6% nadat CEO Mark Zuckerberg dinsdag zei dat het socialemediabedrijf van plan is 10.000 werknemers te schrappen. De aankondiging komt slechts enkele maanden nadat de technologiegigant in november de ontslagen van meer dan 11.000 werknemers aankondigde.

United Airlines — Aandelen daalden ongeveer 5 nadat United een verlies voor het eerste kwartaal voorspelde, daarbij verwijzend naar een zwakkere vraag dan andere maanden en hogere brandstofkosten. De luchtvaartmaatschappij verwacht een aangepast kwartaalverlies van tussen de 60 cent en $ 1 per aandeel, tegen een eerdere prognose van een aangepaste winst van 50 cent tot $ 1 per aandeel.

Eerste RepubliekPacWest Bancorp, Bancorp van de Westerse Alliantie, Comerica — Regionale banken herstelden zich dinsdag fors nadat ze afgelopen vrijdag en maandag hard werden getroffen. De aandelen van het in San Francisco gevestigde First Republic stegen met ongeveer 50%, terwijl PacWest meer dan 60% steeg en Western Alliance Bancorp meer dan 40% won. Comerica, Key Corp En Zion Bancorp allemaal meer dan 10% gestegen. De stappen kwamen toen verschillende banken slechts bescheiden opnames van deposanten meldden en het Citadel-hedgefonds van Ken Griffin een groot belang nam in Western Alliance na het faillissement van Silicon Valley Bank.

Charles Schwab Corp., Morgan Stanley, Wells Fargo — Aandelen van grotere financials stonden dinsdag in het groen toen de hele sector probeerde te herstellen van de verliezen van de afgelopen week. Charles Schwab sprong 9%, Morgan Stanley steeg 3% en Wells Fargo won bijna 5%. Deutsche Bank herhaalde eerder dat Charles Schwab een aankoop was en zei dat de liquiditeitsrisico’s overdreven zijn.

Match Groep — Match won 6,1% na een upgrade naar overgewicht van gelijk gewicht bij Barclays, waarbij hij opmerkte dat de eigenaar van het datingplatform de afgelopen jaren een waardeaandeel is geworden.

Cvent Holding Corp. — Het softwarebedrijf steeg met meer dan 12% nadat Blackstone ermee instemde het te kopen voor $ 8,50 per aandeel in een deal ter waarde van ongeveer $ 4,7 miljard. De transactie wordt naar verwachting medio dit jaar afgerond.

GitLab — De softwaremaker voor projectplanning daalde met 27% nadat hij minder gunstige vooruitzichten had afgegeven. Gitlab verwacht in het jaar eindigend op jan. 2024 een omzet van $529 miljoen tot $533 miljoen, lager dan een Refinitiv-voorspelling van $586,4 miljoen. Het bedrijf rapporteerde een slag op de bovenste en onderste regel in de resultaten van het zojuist afgesloten fiscale vierde kwartaal.

Uber, Lyft, DoorDash Uber en bezorgbedrijf Doordash stegen elk met meer dan 5%, terwijl Uber’s ride-sharing-collega Lyft met ongeveer 3% steeg nadat een Californisch hof van beroep een eerdere uitspraak had vernietigd en zei dat de bedrijven chauffeurs als onafhankelijke contractanten kunnen blijven behandelen.

– Alex Harring, Jesse Pound, Tanaya Macheel en Michelle Fox Theobald van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie