Aandelen maken de grootste bewegingen premarket: RIVN, KSS, NVAX

laatste update: 03-2023


Drankjes van Monster Beverage Corp.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voordat de bel gaat.

Riviaans — De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen daalden met meer dan 9% nadat het bedrijf gemengde resultaten over het vierde kwartaal en tegenvallende productievooruitzichten had gepubliceerd. De omzet voor het kwartaal bedroeg $ 663 miljoen, wat volgens Refinitiv ver onder de schattingen van analisten van $ 742 miljoen lag. Rivian rapporteerde echter een kleiner dan verwacht verlies.

Sarepta Therapeutica — Het biotech-aandeel steeg met 17% nadat Morgan Stanley de Sarepta-aandelen opwaardeerde van een gelijke weging naar overwogen. Analist Matthew Harrison zei dat het pad van het bedrijf voor SRP-9001, een experimentele gentherapie voor Duchenne spierdystrofie (DMD), nu “risicovrij” lijkt.

Spotify — De aandelenkoers van de audiostreaminggigant steeg met 1,3%. Redburn heeft het aandeel eerder op de dag geüpgraded om te kopen, waarbij hij opmerkte dat het sterkere marges ziet als tegenwind van investeringen, het publiceren van royaltyverhogingen en afnemende wisselkoersen.

van Kohl — De aandelen van de retailer daalden met meer dan 8% nadat Kohl’s een verrassend verlies rapporteerde voor het vierde kwartaal, waarbij CEO Tom Kingsbury zei dat de verkoop onder druk stond door het “aanhoudende inflatieklimaat”. Kohl’s rapporteerde een verlies van 2,49 dollar per aandeel op een omzet van 5,78 miljard dollar. Door Refinitiv ondervraagde analisten hadden een positieve winst van 98 cent per aandeel verwacht op een omzet van $ 5,99 miljard.

Monsterlijke drank — De aandelen van het drankenbedrijf daalden met 4,8% nadat Monster de winst bekendmaakte na de slotbel van dinsdag, met een kwartaalwinst van 57 cent per aandeel, terwijl door StreetAccount ondervraagde analisten rekenden op 63 cent per aandeel. Monster rapporteerde een omzet van $ 1,51 miljard, wat minder was dan de verwachting van analisten van $ 1,6 miljard.

Novavax — De aandelen daalden met 25,4% in de vroege ochtendhandel nadat de vaccinontwikkelaar zei dat er “substantiële twijfel bestaat over ons vermogen om het komende jaar als een continuïteit te opereren”.

AMC-entertainment — Het meme-aandeel daalde met meer dan 8% nadat AMC in het laatste kwartaal een groter dan verwacht verlies van 26 cent per aandeel boekte, vergeleken met het verlies van 21 cent per aandeel dat werd verwacht door analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Anders rapporteerde AMC een omzet van $ 991 miljoen, meer dan de consensusschattingen van $ 978 miljoen.

HP Inc. — HP won 2,7% in de vroege markthandel na het rapporteren van de resultaten over het eerste kwartaal op dinsdag. Het technologiebedrijf voorspelde een hogere winst per aandeel voor het tweede kwartaal en handhaafde ook zijn winstdoelstelling voor het volledige jaar in de verwachting dat het terugdraaien van de Covid-beperkingen in China zal helpen bij het herstel van de vraag.

van Lowe – De omzet van de detailhandelaar voor woningverbetering in het vierde kwartaal bleef achter bij de verwachtingen van Wall Street, met een omzet van $ 22,45 miljard, tegenover de verwachte $ 22,69 miljard per Refinitiv. De aangepaste winst per aandeel van $ 2,28 was echter hoger dan de prognose van $ 2,21. Lowe’s was in wezen vlak in de premarket, een stijging van 0,22%.

Eerste zonne-energie — Het aandeel zonne-energie voegde 5,4% toe aan de premarket-handel nadat First Solar een prognose voor het hele jaar had afgegeven die de verwachtingen over de winst en omzet per aandeel overtrof. Op dinsdag rapporteerde First Solar een verlies van 7 cent per aandeel in het vierde kwartaal, vergeleken met een verlies van 17 cent per aandeel dat werd voorspeld door analisten die door FactSet werden ondervraagd. De omzet van het bedrijf kwam in lijn met de verwachtingen op $ 1 miljard.

– Sarah Min, Michelle Fox Theobald, Tanaya Macheel en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie