Aandelen maken de grootste bewegingen premarket: KHC, PARA, ABNB

laatste update: 03-2023


Pavlo Gonchar | LichtRocket | Getty Images

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voordat de bel gaat.

Devon energie — De aandelen daalden met 6,4% nadat het energiebedrijf de winst en de omzet over het vierde kwartaal rapporteerde die beide onder de respectievelijke consensusschattingen van door Refinitiv ondervraagde analisten vielen.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Airbnb — Het huisdelingsbedrijf won bijna 10% in de premarket na het publiceren van winsten in het vierde kwartaal die de verwachtingen van analisten overtroffen. Airbnb rapporteerde een winst per aandeel van 48 cent, vergeleken met de verwachte 25 cent per Refinitiv. De winst kwam uit op $ 1,90 miljard, hoger dan de voorspelde $ 1,86 miljard.

Algemeen — Aandelen stegen meer dan 2% nadat de maker van de stroomgenerator de winstresultaten over het vierde kwartaal rapporteerde. Generac boekte een winst van $ 1,78 per aandeel, beter dan de $ 1,75 per aandeel verwacht door analisten die door FactSet zijn ondervraagd. Generac rapporteerde echter een omzet van $ 1,05 miljard, lager dan de consensusverwachtingen van $ 1,07 miljard.

Analoge apparaten — De aandelen stegen met 6,7% in premarket-handel nadat het bedrijf beter dan verwachte inkomsten voor het fiscale eerste kwartaal rapporteerde. De chipmaker boekte een aangepaste winst per aandeel van $ 2,75, hoger dan de $ 2,61 die analisten op FactSet verwachtten. De omzet kwam uit op $ 3,25 miljard, boven de verwachtingen van Wall Street van $ 3,15 miljard.

Kraft Heinz — De aandelen daalden met 2,2% nadat het voedings- en drankenbedrijf zei dat de winst voor dit fiscale jaar tussen $2,67 en $2,75 per aandeel zou liggen. Dat is onder de consensusschatting van $ 2,77 per aandeel van analisten verzameld door FactSet. Het bedrijf rapporteerde echter inkomsten die de verwachtingen van analisten voor het laatste kwartaal overtroffen.

Paramount Global — Aandelen stegen premarket met 2,5% nadat Berkshire Hathaway zijn belang in de streaminggigant had vergroot, volgens de laatste registratieaanvragen. Het bedrijf van Warren Buffet bezit nu meer dan 93 miljoen aandelen in het entertainmentbedrijf.

Roblox Corp — De aandelen van het online gameplatform stegen met 16% nadat het bedrijf in het vierde kwartaal een omzet van $ 579 miljoen rapporteerde, een stijging van 2% op jaarbasis. Het bedrijf zei dat de boekingen $ 899,4 miljoen bedroegen, meer dan de 875,3 miljoen boekingen die analisten verwachtten, volgens FactSet’s StreetAccount.

biogen — De aandelen van het biotechbedrijf daalden minder dan 1% in pre-market trading nadat Biogen zijn resultaten over het vierde kwartaal bekendmaakte. Het bedrijf rapporteerde $ 4,05 aan aangepaste winst per aandeel, meer dan $ 3,49 verwacht door analisten, volgens StreetAccount van FactSet. Het bedrijf voorspelde echter wel een omzetdaling voor 2023, zelfs als Biogen een gunstige uitspraak krijgt in een zaak van de Europese Unie die volgende maand wordt verwacht.

Amerikaanse Eagle Outfitters — De aandelen daalden met 3,4% nadat Jefferies het kledingbedrijf had verlaagd van kopen naar houden, daarbij verwijzend naar de historisch lage prestaties van de kleding- en schoenencategorie tijdens de afgelopen 8 recessies.

Tripadvisor — De aandelen van de online reisorganisatie stegen met 9% nadat de omzet, winst en cashflow in het vierde kwartaal hoger waren dan de schattingen van analisten.

Taiwanese productie van halfgeleiders — De aandelen van de wereldwijde fabrikant van halfgeleiders daalden met 5% nadat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway een ommekeer leek te maken in de richting van het Taiwanese bedrijf. Berkshire verlaagde zijn belang in het vierde kwartaal met ongeveer 86% ten opzichte van het derde kwartaal, een ongebruikelijke stap voor een belegger waarvan bekend is dat hij aandelen voor de lange termijn aanhoudt. Berkshire bezit nu slechts $ 618 miljoen.

GoDaddy — De aandelen daalden met 2,6% nadat de productontwikkelaar een kwartaalwinst van 62 cent per aandeel boekte, minder dan de schattingen van de winst per aandeel van 64 cent van FactSet’s StreetAccount.

– Sarah Min, Alex Harring, Jesse Pound en Michelle Fox Theobald van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie