Aandelen maken de grootste bewegingen premarket: CS, LEN, PACW


Axel Lehmann, voorzitter van Credit Suisse Group AG, spreekt tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het Institute of International Finance (IIF) in Washington, DC, op vrijdag 14 oktober 2022.

Ting Shen | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voordat de bel gaat.

Zwitsers krediet — De aandelen van Credit Suisse daalden met 21,5% nadat de grootste geldschieter van het bedrijf, Saudi National Bank, zei dat het geen verdere financiële hulp zou bieden. Credit Suisse en verschillende andere Europese banken, waaronder Algemene MaatschappijItalië Monte dei Paschi En UniCreditwerden stopgezet toen de prijzen kelderden.

bank van Amerika, Morgan Stanley, Wells Fargo Aandelen van grotere financiële instellingen stonden woensdag vroeg lager toen de val van Credit Suisse rimpelingen veroorzaakte in de wereldwijde bankensector. Bank of America verloor 2,9%, Morgan Stanley verloor 3,2% en Wells Fargo daalde met bijna 4,2%.

lennar — De aandelen van de huizenbouwer stegen met meer dan 1% in premarket-handel nadat Lennar de schattingen over de boven- en onderkant voor het fiscale eerste kwartaal had overtroffen. Lennar rapporteerde een winst per aandeel van $ 2,06 op een omzet van $ 6,49 miljard. Analisten geraadpleegd door Refinitiv verwachtten $ 1,55 winst per aandeel op $ 5,93 miljard aan inkomsten. Thuisbezorging stijgt jaar op jaar met 9%, maar brutomarge en nieuwe bestellingen dalen.

PacWest Bancorp, Comerica, Key Corp – Verschillende regionale banken leidden de daling van woensdag na een rally op dinsdag. PacWest en Comerica verloren respectievelijk 7,7% en 3,4%. De aandelenkoers van KeyCorp daalde met 1,4%, Regio’s Financieel daalde met 4,2% en Zion Bancorp verloor 5,5%. De aandelen van het in San Francisco gevestigde First Republic gingen tegen de trend in en wonnen 3,8%.

Koninklijk Caribisch gebied — De aandelen van de cruisemaatschappij daalden met 2,8%. Het bedrijf heeft onlangs gasten terugbetaald nadat ze per ongeluk een niet-bestaande ‘Premier Pass’ op haar website hadden aangeboden. Het bedrijf kondigde ook aan het verkoopteam uit te breiden. Ook rivaliserende cruise-exploitanten zaten in de min.

– Hakyung Kim en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie