Aandelen maken de grootste bewegingen premarket: Boeing, AT&T en meer

laatste update: 02-2023


De buitenkant van een 787 Dreamliner in de Boeing-fabriek in North Charleston, op 13 december 2022.

Logan Cyrus | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voordat de bel gaat.

Boeing – De aandelen van Boeing daalden premarket met ongeveer 1,7% nadat de vliegtuigbouwer inkomsten en inkomsten boekte die de verwachtingen overtroffen, ondanks een herstel van de vraag. Het bedrijf noemde tekorten aan arbeidskrachten en aanbod voor de teleurstellende cijfers.

Nieuws Corporation, Fox nieuws — De aandelen van News Corp en Fox News stegen respectievelijk met 4,9% en 1,8%, nadat Rupert Murdoch de plannen om de twee bedrijven samen te voegen had laten varen, een voorstel dat stuitte op verzet van de aandeelhouders.

AT&T — De aandelen stegen met 1,8% nadat het rapport over het vierde kwartaal van de telecommunicatiegigant woensdag uitkwam, waaruit een toename van het aantal abonnees bleek, maar een jaarlijkse winst voorspelde die onder de verwachtingen lag.

Microsoft — Microsoft-aandelen daalden met bijna 3% nadat de softwaregigant een sombere omzetprognose voor het lopende kwartaal deelde. De technologische graadmeter overtrof de winstverwachtingen, maar zei dat de groei van nieuwe bedrijven in december vertraagde, ook binnen het Azure-segment.

Omnicom — De aandelen van het wereldwijde mediabedrijf daalden met 3% nadat bekend werd gemaakt dat BlackRock Inc. zijn belang in het bedrijf had uitgebreid en nu 9,4% van de aandelen bezit.

Zonneren, Zonnekracht — De zonne-energiebedrijven daalden beide met meer dan 3% nadat ze door Barclays waren verlaagd vanwege een mogelijke vertraging van de vraag naar zonne-energie. Sunrun werd verlaagd van overgewicht naar gelijk gewicht, terwijl de rating van SunPower werd verlaagd naar ondergewicht van gelijk gewicht.

Enfase — Aandelen daalden met 4% na een downgrade van Piper Sandler naar neutraal van kopen. Het bedrijf wees op een mogelijke reset in de Amerikaanse residentiële zonne-energiemarkt in 2023, terwijl het nog steeds erkende dat het bedrijf een sterk product, management en positie heeft.

Kapitaal een — Het financiële aandeel daalde met 2,3% nadat Capital One tegenvallende kwartaalresultaten rapporteerde. Het bedrijf verdiende $ 3,03 per aandeel op een omzet van $ 9,04 miljard. Door StreetAccount geraadpleegde analisten rekenden op een winst van $3,87 per aandeel op een omzet van $9,07 miljard. Ook de nettorentebaten bleven achter bij de verwachtingen.

Intuïtief chirurgisch – De maker van robotchirurgische systemen leed een daling van 9% nadat het bedrijf rapporteerde over het vierde kwartaal en de omzet die net achterbleven bij de verwachtingen. Het bedrijf noemde een heropleving van Covid-19 in China die een negatieve invloed had op de procedurevolumes in het gebied.

F5 – De aandelen van het beveiligingsbedrijf voor webapplicaties daalden met 3,7% nadat F5 inkomsten voor het meest recente kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtroffen en zwakker dan verwachte winstverwachtingen voor het tweede kwartaal uitvaardigden.

– Alex Harring, Samantha Subin, Tanaya Macheel, Carmen Reinicke en Michelle Fox Theobald van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie