Aandelen maken de grootste bewegingen na sluitingstijd: ABNB, TWLO, RIVN, OXY

laatste update: 06-2023


Het Airbnb-logo is te zien op een kleine minipiramide onder de glazen piramide van het Louvre in Parijs, Frankrijk, 12 maart 2019.

Charles Platen | Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen na de bel:

Airbnb — Airbnb-aandelen daalden bijna 11% ondanks een beat op de bovenste en onderste regel. Het bedrijf deelde zachter dan verwachte vooruitzichten voor het tweede kwartaal en waarschuwde voor lagere vergelijkingen op jaarbasis.

Twilio — Twilio-aandelen daalden met 12,5% na een prognose die lichter was dan verwacht voor het lopende kwartaal. Het bedrijf boekte een lichte omzetstijging.

Riviaans — De voorraad elektrische voertuigen won meer dan 5% in uitgebreide handel. Rivian rapporteerde een kleiner dan verwacht verlies en de omzet overtrof de verwachtingen van Wall Street. Het bedrijf bevestigde ook zijn EV-productiedoelstelling.

Westerse aardolie — De oliegigant verloor na sluitingstijd 1,3% op inkomsten die volgens FactSet iets onder de verwachtingen van Wall Street lagen. De winst daalde ook ten opzichte van een jaar geleden toen de olieprijzen daalden.

Slimme technologieën — Aandelen voegden 4,7% toe aan uitgebreide handel dankzij sterke resultaten over het eerste kwartaal. Het cloudbedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor het hele jaar en deelde sterke cybersecurity-inkomsten.

Wynn-resorts — Aandelen van de hotel- en casino-exploitant werden na uren na de kwartaalresultaten van het bedrijf voor het laatst plat verhandeld. Wynn boekte inkomsten en inkomsten die de consensusverwachtingen overtroffen, aldus Refinitiv. CEO Craig Billings benadrukte de “betekenisvolle terugkeer van bezoek en vraag” in Macau.

Geroosterd brood — De leverancier van cloudgebaseerde restaurantsoftware scoorde 7,4% in uitgebreide handel. Toast boekte volgens FactSet een groter dan verwacht verlies voor het eerste kwartaal, maar overtrof de omzetramingen van Wall Street. De verwachtingen voor het tweede kwartaal en het volledige jaar waren ook beter dan verwacht.

Bevestigen —Aandelen van de buy now pay later daalden met meer dan 7%, ondanks een kleiner verlies dan verwacht en een hogere omzet. De verliezen voor het kwartaal zijn echter verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Affirm deelde beter dan verwachte richtlijnen voor het fiscale vierde kwartaal.

Elektronische kunst – De maker van spelsoftware zag de aandelen stijgen in de uitgebreide handel na gerapporteerde beter dan verwachte inkomsten voor het vierde kwartaal, volgens Refinitiv, als onderdeel van een gemengde update van financiële resultaten. EA boekte ook een verlies van 4 cent per aandeel, hoewel dat cijfer niet vergelijkbaar is met schattingen van analisten.

Parvenu – Upstart-aandelen stegen met 50% nadat het AI-lenende bedrijf een kleiner verlies rapporteerde dan verwacht voor het afgelopen kwartaal. Het bedrijf rapporteerde een aangepast verlies van 47 cent per aandeel. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 81 cent per aandeel.

– Tanaya Macheel van CNBC droeg bij aan rapportage

Plaats een reactie