Aandelen Intel 42% hoger: comeback in zicht?

laatste update: 12-2023


Intel is al jarenlang een enorme achterblijver op de beurs. Sinds begin dit jaar doet de aandelenkoers het opvallend goed. Wat is de reden van het positieve momentum?

In 2021 kondigde CEO Pat Gelsinger een nieuwe strategie aan om Intel weer op de been te krijgen. Middels IDM 2.0 wil het gaan concurreren met spelers zoals TSMC en Samsung om voor derden zoals NVIDIA, AMD, en Qualcomm microchips te gaan produceren. Een reusachtig project met veel risico’s, uitdagingen maar ook zeker kansen. Gaat het Intel lukken om dit megaproject succesvol af te ronden?

In deze video werpt Jordy Beuving van DeAandeelhouder.nl een uitgebreide blik op het aandeel Intel.

7 gedachten over “Aandelen Intel 42% hoger: comeback in zicht?”

  1. Interessante update weer 😎😎😎😎😎

  2. Wederom dank, Jordy. Mooie uiteenzetting. Gelsinger is een moedig man, die het wel voor elkaar krijgt denk ik. Niet alleen afhankelijk van het geopolitiek wat ongelukkig gelegen TSMC is een sterke drijfveer voor mogelijke klanten.

  3. Ik vind het een slecht plan van Intel. Ze kunnen wel een heleboel fabrieken uit de grond schieten, maar er is een goede reden waarom grote chipdesigners niet erom staan te springen om gebruik te maken van de fabrieken van Intel. Het feit dat Intel zelf ook chips designt betekent dat ze hun eigen chipdesigns altijd voorrang zullen geven tijdens de productie, omdat ze daar hogere marges op maken. Als er weer een enorme vraag komt naar chips zoals tijdens corona gaat Intel de productie voor bijvoorbeeld Nvidia geheid op de B lijst zetten. Dat probleem heb je bij TSMC niet omdat zij puur als fabrikant zaken doen. Daarnaast heeft TSMC veel meer ervaring in het nastreven van innovatie. Lijkt mij een lastige taak voor Intel om TSMC weg te beuken uit zo'n dominante positie, maar ze moeten het wel proberen voordat ze definitief failliet gaan.

  4. 👍🏻 wel de volgende keer timestamps erin zetten a.u.b.

  5. Ik wordt wel een beetje verdrietig van weer een oorlog (Israël). Ik neem het mijzelf bijna kwalijk dat ik dan even later denk: heeft dit impact op Intel?

Reacties zijn gesloten.